Hradec Králové: Město řeší možnosti pomoci postiženým oblastem po bouři na jižní Moravě

25.06.2021 11:07

Město Hradec Králové se přidává k ostatním, kteří chtějí pomoci postiženým obcím na jižní Moravě, které během včerejšího večera postihla ničivá bouře. Kromě okamžité finanční pomoci město také zahájilo přípravu jednotek dobrovolných hasičů, které se v případě potřeby budou moci okamžitě přesunout na místo živelné pohromy.

Hradec Králové: Město řeší možnosti pomoci postiženým oblastem po bouři na jižní Moravě
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Nikdo z nás si neumí představit, co lidé na Hodonínsku a Břeclavsku museli včera prožít a do jaké situace se dostali. Hned ráno jsem se sešel s vedoucím odboru krizového řízení, abychom společně probrali možnosti okamžité pomoci postiženým obcím. S kolegy z vedení města také diskutujeme možnost finanční pomoci,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Možnosti pomoci řeší také jednotky dobrovolných hasičů. „V tuto chvíli připravujeme síly a prostředky jednotek sborů dobrovolných hasičů, které jsou v případě potřeby schopné okamžitě vyrazit,“ doplňuje vedoucí odboru krizového řízení Josef Janura.

Do postižené oblasti dnes odjíždí autobusem HZS KH kraje mimo členy profesionálních jednotek i 12 členů z jednotek SDH Hradec Králové. Jejich nasazení na místě podléhá operačnímu řízení. Jejich činnost je plánována do neděle s tím, že budou o víkendu dle potřeby posíleni nebo vystřídáni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…