Hradec Králové: Město vybavuje novou budovu odlehčovací služby Honkova

21.07.2021 14:50

Speciální pečovatelská lůžka s nočními stolky, matrace, evakuační podložky a transportní vozík na lůžka pořídí město Hradec Králové do nového objektu odlehčovací služby v Honkově ulici.

Hradec Králové: Město vybavuje novou budovu odlehčovací služby Honkova
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Radní včera schválili nabídku dodavatele – společnosti LINET, která vybavení za 2,8 milionu korun bez DPH dodá do konce roku. Provoz by odlehčovací služba v nové budově měla zahájit začátkem příštího roku.

„Počet pečovatelských lůžek odpovídá předpokládané kapacitě budovy, bude jich tedy 35. Ke každému z nich bude navíc pořízen noční stolek, speciální matrace i evakuační podložka. Součástí zakázky je ještě transportní vozík na lůžka, aby mohl být zajištěn pohodlný a bezpečný přesun klientů. Dodavatelská firma zajistí také záruční servis a pravidelné bezpečnostně technické kontroly zařízení,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Kromě tohoto vybavení má město již pořízený zvedací systém a vypsané výběrové řízení na nákup části nábytku. Poté, co provozovatel služby – organizace Sociální služby Hradec Králové, dodá specifikaci pro zadávací řízení, proběhne výběr zbývající části interiérů. Závěrečné výběrové řízení bude zaměřeno primárně na oblast IT technologií.

Stavební práce na budově odlehčovací služby pokračují podle stanoveného harmonogramu. „Dokončeny jsou vnitřní omítky a souvrství podlah, jejichž součástí jsou rozvody podlahového vytápění. U střechy už byly dodělány klempířské prvky. Nyní se kompletují rozvody vody, kanalizace, silnoproudého a slaboproudého vedení a zároveň také probíhá montáž sádrokartonu. V nadcházejících dnech budou řemeslníci provádět keramické obklady v sociálních zařízeních,“ doplňuje náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha. Doposud bylo prostavěno zhruba 57,6 milionu korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…