Hradec Králové: Městské mateřské školy budou přijímat nové děti

10.05.2018 18:18

tento pátek a sobotu přivítají městské mateřské školy děti, které by měly letos v září nastoupit poprvé do školky. Město předpokládá, že k zápisu přijde necelá tisícovka dětí. V loňském roce podalo přihlášku do mateřských škol zřizovaných městem rodiče 1104 dětí, přijato bylo 943 dětí.

Hradec Králové: Městské mateřské školy budou přijímat nové děti
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Školské obvody jsou dnes povinné i pro mateřské školy, pokud rodiče své dítě přihlásí podle spádového obvodu a splňují kritéria pro přijetí, mají tak jistotu, že budou přijati. „Rodiče si ale samozřejmě mohou vybrat mateřskou školu dle vlastního uvážení, například podle volné kapacity mateřské školy či v blízkosti jejich zaměstnání,“ uvedl Milan Jaroš, náměstek primátora zodpovědný za oblast školství. „Od roku 2015 kapacita mateřských školek naplno pokrývá zájem dětí a rodičů a i letos bychom neměli mít s kapacitou problém,“ dodal Jaroš.

Počet volných míst ve školkách úzce souvisí se zápisem do základních škol a případnými odklady. „V mateřských školách bude tolik míst, kolik dětí odejde do základních škol. Po zápisu proběhne dohodovací řízení, kde se zaměříme na duplicity přihlášek a dodržení spádových obvodů. Skutečné počty přijatých dětí budou známé na začátku června,“ vysvětlila Alena Synková, vedoucí odboru školství hradeckého magistrátu.

Město zřizuje na svém území 31 mateřských škol s kapacitou téměř tří tisíc míst, dle rejstříku škol funguje v Hradci Králové dalších osm mateřských škol jiných zřizovatelů. Zápis dětí do městských mateřských škol se uskuteční v pátek 11. května od 10 do 17 hodin a v sobotu 12. května od 9 do 12 hodin. Přihlásit dítě k předškolnímu vzdělávání je v posledním roce před zahájením školní docházky povinné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…