Hradec Králové: Na Dušičky posílí doprava, hřbitovy budou otevřeny až do večera

21.10.2021 12:59 | Tisková zpráva

Prodloužená provozní doba na městských hřbitovech i v kanceláři na tom kuklenském, zvýšený dohled strážníků i posílení městské hromadné dopravy do míst s největšími pohřebišti přinesou blížící se svátky zesnulých, tedy Dušičky. Jako vždy se totiž na přelomu října a listopadu očekává výrazně vyšší zájem veřejnosti o návštěvu míst posledního odpočinku blízkých než v jiných obdobích.

Hradec Králové: Na Dušičky posílí doprava, hřbitovy budou otevřeny až do večera
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Technické služby, které se o městská pohřebiště starají, připravily na období od 23. října do 3. listopadu prodlouženou provozní dobu hřbitovů. „Otevřeny budou od 8 až do 20 hodin. Kancelář správy hřbitovů v Kuklenách bude v této době otevřena v úředních dnech v pondělí a ve středu od 8 do 12 a od 13 do 16:30 hodin. Zájemcům bude navíc k dispozici v sobotu 30. října od 8 do 12 hodin. Ve státní svátek 28. října však bude kancelář uzavřena,“ uvedla vedoucí správy městských hřbitovů Naďa Štěrbová.

Na hřbitovy a jejich okolí se v dušičkové době ve větší míře zaměří i strážníci městské policie. Kontrolovat budou především veřejný pořádek, dodržování mimořádných opatření a hřbitovního řádu, nezapomenou však ani na dopravu. „Na silnicích se očekává zvýšený provoz. Mnohdy za volant usednou i sváteční řidiči, kteří mohou mít problém s hustým provozem a orientací. Aby se předešlo zbytečným nehodám, chtěli bychom požádat občany o zvýšenou ohleduplnost a trpělivost na silnicích. Strážníci jsou připraveni koordinovat dopravní situaci na příjezdových komunikacích, usměrňovat dopravu a dohlížet na parkování v okolí hřbitovů,“ uvedla Eva Kněžourová z hradecké městské policie.

Stejně jako v předchozích letech chystá i letos dopravní podnik o státním svátku ve čtvrtek 28. října a dále v sobotu 30. a v neděli 31. října posílení městské hromadné dopravy do míst s největšími městskými hřbitovy, tedy Kuklen a Malšovic. Linka číslo 9 obsluhovaná kloubovými vozy bude všemi spoji s odjezdem z terminálu hromadné dopravy mezi 8. a 19. hodinou zajíždět až na konečnou u malšovického lesního hřbitova. Na linku číslo 3 do Kuklen dopravní podnik nasadí také velkokapacitní kloubová vozidla. Změny týkající se linky číslo 9 budou navíc platit ještě o svátku zesnulých, tedy 2. listopadu. Ve všech uvedených dnech bude mít dopravní podnik navíc připravenu mimořádnou zálohu pro výpomoc linkám obsluhujícím hřbitovy.

Aktuální informace o změnách v dopravě jsou zveřejňovány ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…