Hradec Králové: Na Gočárově třídě začala oprava fasády na domě vedle Crosscafe

24.06.2023 7:04 | Tisková zpráva

Během června zahájila Správa nemovitostí Hradec Králové (SNHK) opravu fasády domu čp. 760 na Gočárově třídě, který sousedí s rohovou kavárnou CrossCafe na Ulrichově náměstí.

Hradec Králové: Na Gočárově třídě začala oprava fasády na domě vedle Crosscafe
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Na fasádu již řemeslníci umístili krycí plachty, postupně dojde kromě její obnovy také k výměně výkladců dvou nebytových prostor v přízemí domu. Stavební práce, které vyjdou na 2,1 milionu korun bez DPH, budou probíhat do října letošního roku.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21922 lidí

„Jedná se o další ze série domů v centru města, které chceme postupně opravit. I v tomto případě musí být veškeré stavební práce prováděny v souladu s odborem památkové péče, jelikož se dům nachází v městské památkové zóně. Samotné práce jsou zde naplánovány tak, aby výrazně nenarušily provoz optiky a masážního studia v přízemí,“ uvádí náměstek primátorky pro správu městských společností Pavel Vrbický.

Generální opravu městského domu Gočárova 760 zahájila SNHK již během pandemie v roce 2020, a to opravou bytů v pravé části domu a výměnou všech oken v domě. V roce 2021 bylo opraveno pět bytových jednotek v levé části domu. Následující rok byla zahájena oprava dvorní fasády, a to nejen u tohoto domu, ale také u rohového domu čp. 761. Fasáda ve vnitrobloku byla dokončena na jaře letošního roku, a to včetně vedlejších úprav, jako vysetí trávy nebo úpravy schodiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

22:05 Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

Zastupitelstvo města Havlíčkův Brod schválilo dvě obecně závazné vyhlášky města, které se vztahují k…