Hradec Králové: Na soudní spor s CTP Invest je město připraveno

21.03.2017 17:06

Teprve v uplynulém týdnu obdrželo město od soudu oficiální cestou žalobu společnosti CTP Invest o náhradu škody, která měla jednáním města této společnosti vzniknout. Zastupitelé totiž koncem loňského roku neudělili společnosti CTP Invest, která bez stavebního povolení stavěla haly na Slezském Předměstí, souhlas s poskytnutím městské komunikace pro dopravní obsloužení areálu. Ten bylo nutné doložit pro udělení dodatečného stavebního povolení. S ohledem na existující žalobu společnosti CTP Invest pověřilo město plnou mocí královéhradeckou společnost PPS advokáti, která bude v soudním sporu město zastupovat.

Hradec Králové: Na soudní spor s CTP Invest je město připraveno
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Společnost CTP Invest požadovala od srpna roku 2016 po městě Hradec Králové osm milionů eur, tedy zhruba 220 milionů korun. Městu tehdy společnost adresovala písemnost, v níž vyzývá k jednání, jehož výsledkem by měla být dohoda o způsobu náhrady dosud vzniklé škody jí způsobené a také postup, který zabrání vzniku dalších škod. Město s firmou CTP Invest na podzim jednalo na základě požadavku některých zastupitelských klubů o dohodě o narovnání, kterou však zastupitelé v říjnu neschválili. Od té doby nikdo ze zastupitelů nevznesl návrh na změnu již jednou vyřčeného nesouhlasu zastupitelstva s využitím městských pozemků pro dopravní obsloužení areálu, proto s ohledem na tuto skutečnost už nové hlasování na zastupitelstvu v téže věci vyvoláno nebylo. „Předsedové politických klubů neavizovali žádné změny, není tedy potřeba zařazovat tento bod, už jsme ho jednou odhlasovali. Žalobu jste četli, protože s předstihem vám byla poslána všem kromě města jako takového, zastupitelé a tisk ji dostali dřív než město. Ne všechno, co je v ní napsáno se zakládá na pravdě a začíná takový předsoudní boj a my v současné době jako vedení města zvažujeme zastoupení právní kanceláří a snažíme se vybrat co nejlepšího právníka, nejlépe hradeckého, který by nás v tomto sporu zastupoval,“ uvedl 28. února 2017 před zastupiteli primátor města Zdeněk Fink.

Město bude v tomto nadcházejícím soudním sporu na základě plné moci zastoupeno advokátem JUDr. Ervínem Perthenem, MBA, který je partnerem jedné z největších advokátních kanceláří v Hradci Králové. O právním zastoupení dnes rozhodli městští radní.

V mezidobí rovněž magistrát obdržel odvolací rozhodnutí Krajského úřadu Královéhradeckého kraje ve věci CTP Invest, které ruší rozhodnutí magistrátního stavebního úřadu, který neudělil dodatečně stavební povolení pro dostavbu hal a věc mu vrací k novému projednání. Vzhledem k tomu, že krajský úřad je pro magistrát odvolacím orgánem, je jeho právní názor závazný.

Zákon o zadávání veřejných zakázek v případě právních služeb poskytovaných advokátem v rámci zastupování klienta v blíže definovaných řízeních před soudem umožňuje městu nezadávat zakázku v zadávacím řízení. Město Hradec Králové má tedy možnost vybrat si právního zástupce pro předmětné soudní řízení podle vlastního uvážení bez nutnosti konat na tyto právní služby výběrové řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…