Hradec Králové: Na tradiční „První den spolu“ posílí MHD, napilno budou mít i technické služby s úklidem

30.12.2014 14:02

Střepy, rozbité skleněné lahve a stopy po odpalování zábavné pyrotechniky. To jsou každoroční pozůstatky po silvestrovských oslavách.

Hradec Králové: Na tradiční „První den spolu“ posílí MHD, napilno budou mít i technické služby s úklidem
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Speciální uklízecí čety vyrazí v následujících dnech do historického centra hned několikrát. První nápor úklidu pracovníky čeká po silvestrovských oslavách hned 1. ledna ráno. Tentýž den se vydají na Velké náměstí podruhé, a to večer, krátce po kulturním programu spojeným s příchodem nového roku. Městská hromadná doprava posílí od půl páté do šesté hodiny večerní spoje číslo 2, 7 a 18 a do ulic vyšle i posilové spoje.

Největší počet lidí, kteří budou chtít po svém oslavit Silvestra, se zřejmě každoročně sejde nejen na Velkém, ale i na Masarykově náměstí. Technické služby, jejichž valná část vozů se kvůli počasí bude věnovat údržbě vozovek, vyšle do ulic i své čisticí čety. „Už 1. ledna ráno po silvestrovských půlnočních oslavách na Velkém náměstí čeká naši speciální uklízecí četu velký kus práce. Celý prostor Velkého náměstí bude navíc nutné připravit na večerní kulturní program,“ vysvětluje Daniel Jeřábek z Technických služeb Hradec Králové. Po kulturním programu, který na Velkém náměstí odstartuje 1. ledna zhruba ve čtyři hodiny odpoledne a skončí po šesté, se speciální čisticí čety technických služeb na Velké náměstí opět vrátí.

Po ukončení novoročního ohňostroje a odchodu několika tisíc lidí totiž zbyde každoročně v prostoru Velkého náměstí opět značné množství nečistot v podobě kelímků, tácků, sáčků a zbytků drobných dělobuchů. „Proto se bezprostředně po ukončení oslav do těchto míst úklidová četa tentýž den vrátí,“ říká Daniel Jeřábek. Dodává, že všechny úklidové práce budou zřejmě dost ztíženy počasím. Konkrétně nízké teploty v kombinaci s přibývajícím sněhem mohou způsobit „zašlapání“ nečistot do sněhu a následným zamrznutím a všechny práce, na které běžně stačily zametací vozy, se budou muset provést ručně. O způsobu čištění bude teprve rozhodnuto, a to s ohledem na aktuální počasí. Pracovníci technických služeb budou po novoročních oslavách projíždět i další části města, kde se také obvykle neřízené silvestrovské oslavy odehrávají. Průběžně se budou úklidu věnovat i v těchto lokalitách. Značné znečištění především travnatých ploch je i na všech sídlištích a frekventovanějších lokalitách. Úklid těchto míst bude probíhat i nadále průběžně v měsíci lednu s ohledem na aktuální počasí.

Tyto práce zůstávají pro mnoho lidí zcela automatické.

Městská hromadná doprava posílí 1. ledna v době od půl páté do šesti hodin odpoledne linky číslo 2, 7 a 18, přičemž trolejbusové linky 2 a 7 budou jezdit ve čtvrthodinových intervalech a linka číslo 18 pojede každých deset minut. Po ukončení ohňostroje navíc dopravní podnik vypraví do 19 hodin posilové spoje. Pro linku číslo 2 ze zastávky Adalbertinum směrem na Nový Hradec Králové, pro linku číslo 7 ze zastávky Muzeum směrem do Malšovic a pro linku číslo 18 ze zastávek Magistrát města a Adalbertinum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…