Hradec Králové: Naučná stezka pro děti v kempu Stříbrný rybník

13.07.2022 18:30 | Tisková zpráva

V areálu kempu Stříbrný rybník v Hradci Králové, který patří k oblíbeným turistickým destinacím na východě Čech, byla dnes pro děti otevřena naučná stezka. Vede z kempu směrem k občerstvení U Pytláka a seznámí návštěvníky se zvířaty, žijícími v místních lesích, a dalšími prvky s ekologickou tematikou.

Hradec Králové: Naučná stezka pro děti v kempu Stříbrný rybník
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Stezka je navíc doplněna aplikací Lesní svět, která informativním panelům dává nový rozměr. Na jejím vybudování se podílely Elektrárny Opatovice, Destinační management Hradecko, Centrála cestovního ruchu Královéhradeckého kraje, město a společnost Městské lesy Hradec Králové.

„Od té doby, co mají Městské lesy Hradec Králové ve své správě areál kempu Stříbrný rybník, tak se jeho rekreační možnosti neustále rozšiřují. Nové prvky a budovy v areálu nyní doplnila naučná stezka pro děti, ideální pro ty předškolního a mladšího školního věku. Věřím, že si tuto trasu děti oblíbí a přál bych všem rodičům a prarodičům, aby tu se svými dětmi strávili krásné chvíle plné dobrodružství a poznání,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Naučná stezka vede lesem ze zadní části kempu Stříbrný rybník a směřuje k občerstvení U Pytláka. „Lemována je frotážovými pulty a dalšími interaktivními prvky, díky kterým se snažíme rozšířit povědomí o společenské odpovědnosti a probudit v návštěvnících zájem o to, co se v přírodě děje, jak ekologicky a odpovědně zacházet s odpadky a podobně. Na stezce jsou také umístěny dřevěné makety ptáků. Doplněna je navíc o mobilní aplikací Lesní svět, díky které dostanou tyto panely nový rozměr a návštěvníci se dozvědí ještě daleko více nových zajímavostí,“ informuje ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán.

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí

Městské lesy ve spolupráci s Destinačním managementem Hradecko a městem Hradec Králové připravily pracovní sešit, který děti zdarma dostanou s sebou na stezku. K vyzvednutí je v recepci kempu. V pracovním sešitu děti naleznou zábavné úkoly i volná místa pro vytvoření frotáže z frotážových pultů. „Do pracovního sešitu jsme také připravili křížovku, kterou když děti správně vyplní, dostanou drobnou odměnu,“ doplňuje ředitel Zerzán. Ke stezce je možné dokoupit i turistickou známku, která je návštěvníkům k dispozici v recepci kempu a v turistickém informačním centru.

K této stezce vedle pracovního sešitu vznikl také pracovní list ve dvou úrovních obtížnosti, který ověří znalosti získané na stezce. Zdarma je k dispozici online na webových stránkách Městských lesů Hradec Králové a Destinačního managementu Hradecko, k vyzvednutí v menším nákladu v turistickém informačním centru na Eliščině nábřeží a v recepci kempu Stříbrný rybník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…