Hradec Králové: Nový stadion má dvě ze tří potřebných stavebních povolení

31.08.2017 19:44

Začátkem tohoto týdne nabylo právní moci obecné stavební povolení k výstavbě nového fotbalového stadionu v Hradci Králové, v platnosti je také souhlas vodoprávního úřadu. Poslední dokument povolující stavbu arény v Malšovicích bude vydávat silniční správní úřad hradeckého magistrátu. Během podzimu by tak město mělo mít veškerá potřebná povolení a souhlasy úřadů pro stavbu nového fotbalového stadionu kompletní.

Hradec Králové: Nový stadion má dvě ze tří potřebných stavebních povolení
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Stavební povolení se skládá ze třech částí. Nyní máme vydané stavební povolení od vodoprávního úřadu, které se týká vodovodních a kanalizačních přípojek, a stavební povolení obecného stavebního úřadu, které bych označil za nejdůležitější, protože povoluje stavbu samotného stadionu. K úplnosti nám chybí stavební povolení z hlediska napojení arény na okolní dopravní infrastrukturu. Na tomto posledním povolení k zahájení výstavby se intenzivně pracuje,“ řekl náměstek primátora Jindřich Vedlich, odpovědný za oblast městských investic.

Současně se zpracovává i prováděcí dokumentace, která bude výchozím podkladem pro výběr dodavatele a pro samotnou stavbu nové arény. „Na podzim chci městské zastupitelstvo požádat o zařazení této investice do rozpočtu města na rok 2018 a zároveň o uvolnění těchto financí na stavbu západní tribuny, abychom mohli co nejdříve vypsat výběrové řízení a v příštím roce stavbu zahájit,“ řekl Vedlich. První etapa vzniku nového fotbalového stadionu má předpokládaný rozpočet 270 milionů korun a zahrnuje demolici valu západní tribuny a části boků a stavbu nové tribuny, včetně zázemí pro fanoušky a novináře.

Minulý týden také město vypsalo soutěž na dodavatele demolice vrchních částí západní tribuny všesportovního stadionu, které by mohly začít už v říjnu letošního roku. V této fázi se odstraní střecha, kiosky, komentátorské stanoviště a ovládání světelné tabule. Sedačky se demontují a osadí na protilehlou tribunu. Odstraní se beton a zůstane pouze pískový val, který musí být zůstat zachovaný z důvodu statiky. Kapacita stadionu po odstranění jedné z tribun bude 4,5 tisíce diváků. „V září odehrajeme dva domácí duely. Osmého přijede Vlašim a třiadvacátého Příbram. Na oba zápasy budou k dispozici ještě obě tribuny. Až po zápasu s Příbramí dojde k definitivnímu ukončení provozu západní tribuny. Prostor se stane staveništěm, bude oplocený bez přístupu veřejnosti,“ řekl místopředseda představenstva FC Hradec Králové Richard Jukl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…