Hradec Králové: Podzámčí otvírá, stovka dětí to bude mít do přírody kousek

02.09.2013 10:26

Náročnou a komplikovanou cestou prošla výstavba nové mateřské školy pro stovku dětí v královéhradeckém Podzámčí. Vedení radnice deklarovalo před dvěma lety, že pro děti postaví v co nejkratším termínu školku v souladu se zákonem. Slib se stal skutečností a děti mohou školku, která v této lokalitě tolik chyběla, od září začít využívat.

Hradec Králové: Podzámčí otvírá, stovka dětí to bude mít do přírody kousek
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Nápad vybudovat novou školku se zrodil už zjara roku 2010, kdy tehdejší vedení radnice podepsalo smlouvy, na základě nichž měla školka dětem sloužit už v září roku 2011.  Do celého procesu však vstoupil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který zahájil přezkum postupu města ve věci přípravy výstavby školky. V tu chvíli bylo jasné, že se start začátku školkového roku spolu s dokončením stavby posune.

„Jsem moc ráda, že po všech těch peripetiích se díky následné koordinaci a dobré spolupráci všech příslušných odborů magistrátu města se se zhotovitelem stavby povedlo dotáhnout výstavbu mateřské školy do zdárného konce a v září lze její dveře poprvé otevřít. Sto dětí zde nalezne velice příjemné prostředí se širokou nabídkou výchovně-vzdělávacích aktivit a různých her, pozná nové kamarády a rodičům těchto dětí se vyřeší jeden z jejich základních problémů,“ chválí postup všech zúčastněných Anna Maclová, náměstkyně primátora za oblast školství a sociálních věcí.

Zbrusu nové zařízení, které bezprostředně sousedí s krásnou a klidnou přírodní lokalitou, vyrostlo v místech, ve kterých byl deficit školkových míst.

„Děti se mohou těšit nejen na moderní mateřskou školu, umístěnou v krásném a klidném prostředí na okraji Hradce Králové, ale i na tradiční i netradiční aktivity, které pro ně bude připravovat dvanáct milých a ochotných pracovnic. Naší společnou snahou bude vytvoření atmosféry vzájemné důvěry mezi mateřskou školou, dětmi i jejich rodiči. Rády bychom, aby se děti v nové mateřské škole cítily jako doma, aby ráno přicházely s úsměvem na tváři a odpoledne ji opouštěly s očekáváním, co nového prožijí příští den,“ shrnula krátce před začátkem provozu nová ředitelka školky Dana Dvořáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

10:23 Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

Dešťová zahrada – ráj pro lidi, zvířata i rostliny. Vodní prvky, které potěší zejména děti. Budky pr…