Hradec Králové: Pouchovská ulice poslouží cyklistům už brzo

07.06.2012 16:30

Téměř půl roku trvající diskuse kolem vybudování cyklostezky v Pouchovské ulici v Hradci Králové dostala konečně konkrétní podobu.

Hradec Králové: Pouchovská ulice poslouží cyklistům už brzo
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Radní města se po podrobných analýzách a konzultacích přiklonili na stranu odborníků a dopravních expertů. Cyklisté budou moci jezdit ve vymezeném jízdním pruhu v přidruženém prostoru, přičemž samostatný chodník zůstane zachován. Veřejnost mohla svými názory přispět na diskusi za přítomnosti všech dotčených orgánů.

Na stole byly k dispozici celkem čtyři možné varianty řešení. K bouřlivým diskusím došlo na jednání zastupitelstva i u kulatého stolu se zástupci petentů i odborníků a ostatních dotčených subjektů.

Vítězná varianta je optimálním řešením pro odborníky a zcela určitě i pro Pouchovany či Rusečany, kteří stezku pro své cesty do zaměstnání i z něj často využijí. „V rámci nesčetných konzultací s odborníky ale i s přihlédnutím k názorům veřejnosti na řešení této problematiky jsme radě města předložili varianty k posouzení. Tento způsob byl vybrán kompromisně jako nejlepší. Přiklonili jsme se k variantě, která je co možná největším kompromisem, který zohledňuje požadavky odborné veřejnosti, ale i zástupců obou petičních výborů. Odděluje komunikaci, cyklostezku a chodník do samostatných částí. Bude umožňovat využití jednak zdatným cyklistům, ale i seniorům a matkám s dětmi,“ hodnotí schválenou variantu Jindřich Vedlich, náměstek primátora pro rozvoj města.

Rozhodnutí rady města o řešení této investiční akce je důležité i pro další dotčené subjekty, které musejí z různých důvodů komunikaci rekonstruovat. Zejména pak pro vlastníka SÚS a.s a VAK Hradec Králové a.s.  S oběma subjekty chce město realizaci investice spojit tak, aby se stavebně provedly všechny nutné rekonstrukce najednou a nemuselo docházet k dalším stavebním omezením v místě.

Magdaléna Vlčková
tisková mluvčí MmHK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…