Hradec Králové: Pro prestižní akce ve městě se otevře další dotační program

04.04.2024 7:37 | Tisková zpráva

Zážitky pro každého má nabídnout i v příštím roce kalendář prestižních a ojedinělých akcí Calendarium Regina, které vybírá město Hradec Králové. V dotačním programu by mohlo být v době od 1. ledna do 31. prosince 2025 podpořeno přibližně 25 akcí, pro které je připraveno celkem 12 milionů korun, shodli se na tom minulý týden zastupitelé. Žádosti o dotace bude možné podávat prostřednictvím dotačního portálu města již od 3. června a tento program doplní již běžící dotační program k 800. výročí první písemné zmínky o Hradci Králové jako městě.

Hradec Králové: Pro prestižní akce ve městě se otevře další dotační program
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Program Calendarium Regina je tradičně zaměřen na podporu významných kulturních, sportovních a společenských aktivit konaných na území města Hradce Králové. Jeho cílem je, v souladu s platnými strategickými dokumenty, podpořit zvláště významné akce, které svým charakterem naplňují zájmy města a přispívají jedinečným způsobem nejen k rozvoji kulturního, sportovního a společenského ducha města, ale také k rozvoji cestovního ruchu,“ říká náměstkyně pro oblast kultury a cestovního ruchu Ilona Dvořáková.

Pro rok 2025 budou projekty ucházející se o dotaci posuzovány také z hlediska zařazení do programu oslav města, proběhne tedy vyhodnocení naplňování kreativních principů oslav dramaturgickou radou. Příslušná hodnoticí komise je pak stejná jako u dotačního programu k 800. výročí, tak aby došlo k provázání obou významných forem podpory. Neznamená to ale, že projekty, které nevyhoví kreativním záměrům oslav, nebudou pro rok 2025 podpořeny. Na základě doporučení hodnoticí komise budou, pokud je schválí zastupitelstvo, součástí cyklu Calendarium Regina a obdrží dotaci.

Na dotačním portálu města je aktuálně otevřen i dvouletý dotační program určený k podpoře akcí konaných v roce 2025 při příležitosti výročí 800 let od první písemné zmínky o Hradci Králové jako městě. V něm se mohou ucházet o dotaci právě pořadatelé významných akcí, a mohou to být například i akce dříve zařazené do Calendaria Regina, pokud splní podmínky a kreativními principy oslav. První kolo příjmu žádostí končí již 12. dubna. Na rozdíl od jiných programů žadatelé, kteří neuspějí, mohou následně podat žádost o podporu i v jiných dotačních programech. Druhé kolo příjmu žádostí v tomto unikátním programu bude spuštěno na přelomu srpna a září. Celkem je v tomto dotačním programu pro přípravu a realizaci akcí k dispozici 24 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…