Hradec Králové: Provoz odlehčovací služby Honkova zajistí město

01.09.2020 9:15

V Honkově ulici probíhají od května letošního roku práce na vzniku nového zázemí odlehčovací služby. Nejprve byly zahájeny bourací práce, po jejich dokončení bude v září zahájena samotná stavba, která má být dokončena v roce 2021.

Hradec Králové: Provoz odlehčovací služby Honkova zajistí město
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Město již v současné době řeší provozovatele této služby. Bude jím nově zřízená organizace města, tzv. zapsaný ústav. Včera o tom na svém zasedání rozhodli zastupitelé.

„Dlouhodobě usilujeme o posílení kapacit odlehčovací služby na území města, neboť jde o účinnou podporu pečujících rodin o své nejbližší. Navíc spolu s touto službou vzniknou nové pracovní příležitosti,“ říká náměstek primátora pro oblast sociálních věcí Martin Hanousek. Provozovatelem této služby by se měla stát organizace, která bude nově zřízena městem.

„Mělo by se jednat o zapsaný ústav zřizovaný městem, na jehož vytvoření začneme v následujících měsících pracovat. Je to pro nás záruka primární dostupnosti pro klienty, kterými mají být občané Hradce Králové. Další výhodou je také plánované budoucí zařazení tohoto nového poskytovatele do krajské sítě sociálních služeb, což zaručí nezbytné kofinancování provozních nákladů,“ doplňuje Hanousek.

Samotné stavební práce na odlehčovací službě budou zahájeny během září a potrvají do roku 2021. Kapacitně dosáhne budova, kterou město nechává postavit společností STRABAG a.s. za 115,7 milionu korun včetně DPH, 35 lůžek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…