Hradec Králové: Prvňáčků je víc, městské školy pro ně otevřou čtyřicet tříd

31.08.2019 11:41

Sedmnáct hradeckých škol zřizovaných městem se připravuje na nové prvňáčky, kteří do lavic usednou již příští týden v pondělí. Letos jich bude více než vloni, otevírat se bude 40 tříd, do kterých nastoupí zhruba 925 prvňáčků. Celkově se bude v roce 2019/2020 v městských základních školách vzdělávat 8305 dětí. V první školní den přijde nové žáky přivítat také vedení města.

Hradec Králové: Prvňáčků je víc, městské školy pro ně otevřou čtyřicet tříd
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Letos máme prvňáčků více než v loňském roce, zhruba o 50 dětí. Nastoupit by mělo 925 žáků, oproti loňským 872. Zároveň bylo také více žádostí o odklad, ale není to žádné převratné číslo, je to přibližně o 12 dětí více,“ sdělil náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek. Stav žáků, kteří skutečně usedli do lavic začátkem nového školního roku, mají jednotlivé školy zaslat svému zřizovateli do konce září. „Finální počet prvňáčků, kteří do škol nastoupili, budeme vědět až ke konci září, během léta se mohla ještě odehrát řada změn, které ovlivní čísla. Například mohlo dojít k rozhodnutí rodičů, že dítě nakonec dostane odklad,“ vysvětluje Hanousek. Město Hradec Králové zřizuje sedmnáct základních škol, do kterých by mělo ve školním roce 2019/2020 chodit celkem 8305 žáků.

V první školní den přijde prvňáčky navštívit a popřát jim hodně štěstí vedení města. Jako dárek město prvňáčkům zdarma zařídí městské karty, které pak budou moci využívat k platbě jízdného v hradecké MHD nebo vstupu na koupaliště Flošna. Do hradeckých škol vyrazí v první školní den také primátor města Alexandr Hrabálek, který pozdraví prvňáčky v ZŠ Úprkova. Náměstek pro oblast školství Martin Hanousek navštíví ZŠ Bezručova a náměstek pro oblast investic Jiří Bláha se chystá přivítat prvňáčky v ZŠ Plotiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…