Hradec Králové: Prvňáčků opět přibylo, rodiče je mají doprovodit v rouškách

01.09.2020 8:38

Ddo lavic v sedmnácti hradeckých základních školách usedne zítra zase více prvňáčků než v minulém roce. Otevírat se bude 37 tříd pro zhruba 957 dětí. V první školní den přijdou nové žáky přivítat také primátor města Alexandr Hrabálek a zástupci městské policie.

Hradec Králové: Prvňáčků opět přibylo, rodiče je mají doprovodit v rouškách
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Letošní zahájení školního roku se ale ponese v jiném duchu než doposud, rodičům je totiž doporučeno, aby ve vnitřních prostorách školy využívali roušky a omezili svůj pohyb ve školách na co nejkratší dobu. „Prvňáčků nám přibývá, letos jich je zase více než v loňském roce, a to o více než třicet. Nástup do prvních tříd se ale letos poprvé ponese v jiném duchu než doposud. Hradecké základní školy doporučují, aby rodiče, kteří v první školní den vyrazí doprovodit své děti do škol, přišli vybaveni rouškou. Ve většině je to jen na doporučení, ale některé školy to mají povinné,“ říká náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek.

Do prvních tříd má letos usednout zhruba 957 žáků, vloni jich přitom bylo 925. Stav dětí, které skutečně usedly do lavic začátkem nového školního roku, mají jednotlivé školy zaslat svému zřizovateli do konce září. „Finální počet prvňáčků, kteří do škol nastoupili, budeme vědět až ke konci září, během léta se mohla ještě odehrát řada změn, které ovlivní čísla. Například mohlo dojít k rozhodnutí rodičů, že dítě nakonec dostane odklad,“ vysvětluje Hanousek.

Město Hradec Králové zřizuje sedmnáct základních škol, do kterých by mělo ve školním roce 2020/2021 chodit celkem 8257 žáků. V první školní den přijde prvňáčky navštívit a popřát jim hodně štěstí vedení města. Do hradeckých škol vyrazí v první školní den také primátor města Alexandr Hrabálek, který pozdraví prvňáčky v ZŠ Josefa Gočára. Stejně tak děti navštíví také zástupci městské policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …