Hradec Králové: Prvním novorozeným občánkem v roce 2022 je Kilian Trnka

03.01.2022 17:20 | Tisková zpráva

Prvním občánkem města Hradce Králové v roce 2022 je chlapec Kilian Trnka, který se narodil 1. ledna v 9:24 hodin. Váží 3,4 kilogramu a měří 51 centimetrů.

Hradec Králové: Prvním novorozeným občánkem v roce 2022 je Kilian Trnka
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Kilian se narodil jako druhé novoroční miminko v hradecké fakultní nemocnici, ale první s trvalým pobytem v Hradci Králové. Spolu s maminkou jsou oba v pořádku. S ohledem na situaci kolem koronaviru a platný zákaz návštěv ve fakultní nemocnici primátor letos maminku s miminkem v porodnici navštívit nemůže.

„Jako primátor mám začátek roku obvykle spojený s krásným zážitkem přivítání našeho prvního občánka přímo v porodnici, bohužel i letos budeme muset setkání s prvním hradeckým miminkem a s rodiči odložit. Přeji mu i mamince hodně zdraví a sil nejen do nejbližších dnů,“ uvádí primátor města Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Malý Kilian jako první občánek města dostane od radnice finanční dar ve výši pěti tisíc korun a zlatou pamětní medaili v hodnotě téměř třinácti tisíc korun, kterou obdrží až při slavnostním vítání občánků v dubnu. Při tomto symbolickém obřadu, který se pravidelně koná v Divadle Drak, dostávají miminka domovský list, drobné dárky a stříbrnou pamětní minci, pouze první miminko, narozené v novém roce, dostane zlatou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…