Hradec Králové: Půjčený elektromobil dočasně obohatí vozovou flotilu strážníků. Zcela zdarma

02.05.2017 10:50

Téměř půl roku nebo šest tisíc kilometrů. Tak dlouho vypomůže v ostrém provozu strážníkům Městské policie Hradec Králové vůz BMW poháněný elektřinou. Zdejší městská policie se tak stala jedním ze sedmi měst v České republice, které zapojí dočasně zcela zdarma do své vozové flotily vypůjčený zkušební vůz.

Hradec Králové: Půjčený elektromobil dočasně obohatí vozovou flotilu strážníků. Zcela zdarma
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Městská policie Hradec Králové nasadí vůz BMW typu BMW i3 BEV 94Ah do provozu 4. května. Totožný vůz měli, mají či budou mít ve stejném režimu možnost testovat už městské policie v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Zlíně v Ostravě i v sousedních Pardubicích. Podle slov půjčitele má tato nabídka za cíl ukázat možnosti reálného nasazení ekologických a čistě elektrických vozidel při plnění služebních povinností zejména v městských aglomeracích.

„Nabídka je komplexní, takže její součástí je například kabel pro dobíjení z rychlonabíjecích stanic, ale také karta Charge Now s bezplatným tarifem. Zapůjčení do ostrého provozu je pro městskou policii zcela zdarma,“ doplňuje ředitel městské policie Miroslav Hloušek a dodává, že z pohledu městské policie bude mimo jiné zajímavé monitorovat v rámci případného přechodu na částečnou elektromobilitu výkonu služby provozní náklady a provoz elektrovozidel z organizačního hlediska.

Zapůjčený vůz poháněný elektřinou bude užíván a testován, a to s nulovými náklady pro městskou policii či město. Vozový park auto opustí buď po ujetí šesti tisíc kilometrů, nebo po půl roce služby, podle toho, co nastane dřív.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

16:31 Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

Poděkovat a příjemně si popovídat, to byl hlavní důvod setkání, které iniciovalo vedení města Havířo…