Hradec Králové: Slavnosti královny Elišky vrátí město do středověku

29.08.2015 14:02

Středověký jarmark s ukázkami řemesel, trh, vystoupení hudebníků, tanečníků, kejklířů, komediantů či šermířů, příjezd královny Elišky, koncert i ohňostroj. Město se v pátek 4. a v sobotu 5. září vrátí při tradičních Slavnostech královny Elišky do období před několika staletími.

Hradec Králové: Slavnosti královny Elišky vrátí město do středověku
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Historické slavnosti začnou 4. září v 17 hodin a ve 20.30 hodin vyvrcholí ohňovým průvodem z náměstí Svobody na Velké náměstí a vystoupením akrobatů s ohni na hlavní scéně před katedrálou. O den později po zvonění zvonu Augustin v 10 hodin se na Velkém náměstí otevře středověký jarmark s ukázkami starých řemesel, na sousedním Malém náměstí současně začne lidově-řemeslný trh. Dvě hodiny po poledni dorazí na Velké náměstí královna Eliška Rejčka s doprovodem a slavnost vyvrcholí po půl osmé večer koncertem středověkých kapel, videomappingem z historie města a ohňostrojem.

„Upozorňujeme návštěvníky, že plnohodnotné sledování této části programu sestavené z pyroefektů, hudby a projekce bude možné pouze z prostoru Velkého náměstí,“ vzkazují organizátoři. Po oba dny bude možné na několika scénách v historickém centru města sledovat různá vystoupení, v Žižkových sadech se v sobotu 5. září navíc otevře dětská scéna a připraveny jsou i ukázky jezdeckého umění. Uskuteční se rovněž i tradiční Eliščina sbírka Oblastní charity.

Více ZDE.

V souvislosti se slavnostmi dojde od šesté hodiny ranní 3. září do 18. hodiny 6. září k omezení parkování a provozu v historickém centru. Obslužnost ulice Karla Tomana a náměstí Jana Pavla II. bude zajištěna obousměrným provozem v Rokitanského ulici. Dne 5. září bude od 20.30 do 22 hodin kvůli ohňostroji z bezpečnostních důvodů omezen průchod ulicemi Rokitanského, Soukenická a Karla Tomana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…