Hradec Králové: Souhrnnou rezervu posílí 125 milionů korun z loňského roku

30.04.2019 19:03

Město Hradec Králové si do své souhrnné rozpočtové rezervy převede volných 124,7 milionu korun, které mu zbyly po celkovém finančním vypořádání loňského roku. Zastupitelé dnes na svém zasedání schválili výsledky loňského hospodaření města, které skončilo kladným přebytkem 59,6 milionu korun.

Hradec Králové: Souhrnnou rezervu posílí 125 milionů korun z loňského roku
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Celkové příjmy byly v loňském roce na úrovni 2,26 miliardy korun, výdaje pak 2,2 miliardy korun. „O použití volných 125 milionů korun, které se nepodařilo loni vyčerpat, bude v průběhu roku rozhodovat zastupitelstvo. Chceme je rovnoměrně rozdělit do všech oblastí, od školství, přes kulturu až po investiční projekty,“ vysvětluje Monika Štayrová, náměstkyně primátora pro oblast ekonomiky a rozpočtu.

Pátým rokem město Hradec Králové také snižuje své zadlužení, na konci loňského roku byl celkový objem úvěrů 579 milionů korun, v roce 2013 to bylo 842 miliony korun. „Oproti roku 2017 vzrostly investice města ze 149 milionů na 315 milionů korun. Na realizovaných výdajích se nejvíce podílely výkupy pozemků souvisejících s dlouhodobými investičními plány města v objemu 73,7 milionu korun či pořízení akcií společnosti Vodovody a Kanalizace Hradec Králové za 13 milionů korun. Dokončeny byly například nové zastávky MHD v lokalitě Aldis, revitalizace kulturní památky roubeného kostela sv. Mikuláše nebo hasičská zbrojnice v Březhradě,“ doplňuje náměstkyně Štayrová.

Na celou řadu dalších investičních akcí, které jsou nedokončené nebo v přípravě, jako jsou křižovatka Mileta, rekonstrukce Velkého náměstí, fotbalový stadion, ZUŠ Střezina nebo nová sportovní hala na Pouchově, má město v rozpočtu připravených 784 miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…