Hradec Králové: Stromky se budou svážet už od Tří králů

03.01.2020 13:49

Pondělní Tři králové symbolicky ukončí vánoční a novoroční svátky. Hned se začátkem příštího týdne začnou Hradecké služby svážet vánoční stromky z domácností.

Hradec Králové: Stromky se budou svážet už od Tří králů
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Ozdobené stromy na hradeckých náměstích zůstanou rozsvícené ještě během Tří králů, od úterý 7. ledna je budou pracovníci technických služeb odstrojovat a během příštího týdne z hradeckých náměstí zmizí.

Hned v pondělí vyjedou do ulic vozy Hradeckých služeb a začnou svážet z městských stanovišť separace vánoční stromky. „Jejich sběr bude prováděn do konce ledna, a to na celém území města. Vzhledem k tomu, že stromky budou zpracovány v městské kompostárně na hradeckém letišti, prosíme o odstranění veškerých ozdob a nerozložitelných materiálů. Zároveň v příštím týdnu bude prováděn svoz bioodpadu, který ještě do února potrvá v četnosti jednou měsíčně. Společně s výsypem hnědých nádob budou naše posádky odvážet také připravené vánoční stromky od rodinných domů,“ říká ředitel Hradeckých služeb Martin Hušek. Vánoční stromky je také možné předat rovnou na městskou kompostárnu v areálu letiště, která je pro občany v zimním období otevřena vždy v sobotu od 9 do 15 hodin a pro hradecké občany je zde ukládání bioodpadu neplacené.

Vánoční Hradec se naposledy rozsvítí v pondělí na Tři krále, proto bude demontáž vánoční výzdoby probíhat až několik týdnů. Od úterý 7. ledna bude také probíhat odstrojení vánočních stromů na hradeckých náměstích a postupně budou mizet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Byty se sníženým nájemným radnice nabídne i singlům, chce ve městě udržet mladé

22:09 Brno: Byty se sníženým nájemným radnice nabídne i singlům, chce ve městě udržet mladé

I když berou průměrnou mzdu a na účtu jim přistane třeba třicet tisíc čistého, polovička platu padne…