Hradec Králové: Tendr na stavbu stadionu bude posuzovat ÚOHS, soutěž ale může pokračovat

13.10.2020 11:07

V pátek odpoledne město Hradec Králové obdrželo informaci o návrhu na přezkoumání zadávacích podmínek výběrového řízení na stavbu multifunkčního fotbalového stadionu, který byl podán na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Město nyní ve spolupráci s administrátorem tendru a v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek zpracuje vyjádření k návrhu a bude čekat na rozhodnutí ÚOHS. Tendr však může pokračovat i během posuzování námitek uvedených v návrhu.

Hradec Králové: Tendr na stavbu stadionu bude posuzovat ÚOHS, soutěž ale může pokračovat
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Navrhovatel v rámci prvního kola tendru podal námitky proti zadávací dokumentaci. „Administrátor veřejné zakázky námitky společnosti pečlivě posoudil a město o nich poté rozhodlo v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek. Některé námitky byly zamítnuty, jiné byly vyhodnocené jako neopodstatněné, protože jim bylo vyhověno úpravou kvalifikačních požadavků ještě před jejich zasláním. Samozřejmě respektujeme využití zákonného práva společnosti na podání na ÚOHS. Věříme ale, že výsledek přezkoumání tendru bude pro město pozitivní a nebudeme na něj dlouho čekat. Společně s administrátorem zadávacího řízení a správcem stavby jsme přesvědčeni, že zadávací podmínky tendru na fotbalový stadion jsou nastaveny zcela transparentně a v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek. Svým charakterem a finančním objemem jde o zakázku výjimečnou a není to poprvé, kdy je město s tímto postupem firem konfrontováno,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Na základě vyhodnocení dotazů zaslaných během probíhajícího prvního kola veřejné soutěže se město rozhodlo zmírnit jednu podmínku na kvalifikaci členů realizačního týmu dodavatelské firmy. Původně město v zadávací dokumentaci požadovalo zkušenost se zakázkami realizovanými podle smluvních podmínek FIDIC Yellow Book u manažera projektu, hlavního stavbyvedoucího a hlavní projektanta. Tuto podmínku již nyní potenciální uchazeči nejsou povinni prokázat, v rámci hodnocení nabídek však pro ně může znamenat výhodu. Z důvodu této změny byla v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek prodloužena lhůta pro první kolo tendru, kdy uchazeči podávají žádosti o účast do zadávacího řízení. Nová lhůta je nyní 29. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…