Hradec Králové: Třídění olejů bude jednodušší, město je začne od února svážet od domů

29.01.2021 8:38

V Hradci Králové doposud sloužily ke třídění olejů sběrné dvory nebo oranžové kontejnery, které jsou k dispozici na 53 stanovištích ve městě. Nově bude jejich třídění ještě jednodušší a navíc se rozšíří. Od 1. února bude totiž zahájen svoz přímo od rodinných domů. Týká se to všech obyvatel města, kteří se zapojili do projektu Třídíme v Hradci.

Hradec Králové: Třídění olejů bude jednodušší, město je začne od února svážet od domů
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Rozhodli jsme se občanům opět usnadnit třídění a zavést novou formu svozu jedlých olejů. Za více než rok provozu si občané na tento typ třídění zvykli a produkce využitelného odpadu se postupně zvyšuje,“ říká ředitel Hradeckých služeb Martin Hušek. Použité jedlé oleje budou Hradecké služby svážet od rodinných domů při výsypu nádob s plastem, papírem, bioodpadem nebo směsným komunálním odpadem. Umístit na popelnice je bude možné pouze v uzavřených plastových PET lahvích.

„Občané si samozřejmě musí dát pozor na to, aby oleje umísťovali pouze do vhodných nádob, oleje ve skleněných obalech nebudeme svážet z důvodu jejich možného poškození při přepravě. Musí se jednat pouze o jedlé oleje, nebudou se odebírat motorové, hydraulické, mazací a jiné průmyslové oleje. Tento nebezpečný odpad od občanů převezmeme zdarma ve sběrných dvorech,“ doplňuje Hušek.

Jedlé oleje je stále možné zdarma předat obsluze sběrných dvorů v Hradci Králové nebo vložit do speciálních oranžových nádob na jednom z 53 stanovišť ve městě. K dispozici jsou například v ulicích Jungmannova, Sekaninova, Severní nebo Štefánikova. Získaná surovina bude dále předávána k materiálovému využití.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…