Hradec Králové: Vstupné do krytého plaveckého areálu i wellness studia Flošna od ledna podraží

14.12.2022 11:07 | Tisková zpráva

Od ledna 2023 se zvyšuje cena vstupného do plaveckého areálu na Eliščině nábřeží i wellness studia Flošna.

Hradec Králové: Vstupné do krytého plaveckého areálu i wellness studia Flošna od ledna podraží
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Plavecký areál je energeticky mimořádně náročný na provoz, energie tvoří 32 % celkových nákladů. V roce 2023 očekáváme navýšení cen elektrické energie, vodného a stočného, a to přibližně o 18 %. Zvýšení nákladů musíme nějak kompenzovat, proto jsme přistoupili k úpravě ceníku vstupného,“ vysvětluje Jaroslava Bernhardová, ředitelka společnosti Správa nemovitostí Hradec Králové (SNHK), která je provozovatelem krytého plaveckého areálu i wellness studia Flošna.

V ceníku pro plavecký areál dochází k navýšení vstupného o 10 – 20 korun na hodinu. Jedna hodina plavání v bazénu pro dospělého bude stát 95 korun, v současnosti stojí 80 korun. Hodinový vstup do aquacentra s vodními atrakcemi a zároveň do bazénu bude za 160 korun místo dosavadních 140 korun. Zvýší se i celodenní vstupné do obou areálů a děti do 120 cm budou platit od ledna 45 korun. Nadále ale návštěvníkům zůstává sleva na rodinné vstupné ve výši 10 %.

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35222 lidí

Výhodnější cena bude stále platit pro vstupné s čipovými hodinkami. Letos návštěvníci plaveckého bazénu platí 60 korun za prvních 60 minut, od ledna bude cena činit 72 korun. V aquacentru bude prvních 60 minut za 100 korun místo nynějších 85 korun. Po uplynutí jedné hodiny hradí majitelé čipových hodinek vstupné po minutách. Cena každé další minuty při platbě čipovými hodinkami zůstane v bazénu 72 haléřů a v aquacentru 1,35 koruny.

Ačkoliv změna ceny vstupného nepokryje všechny zvýšené náklady, společnost SNHK neplánuje provoz plaveckých areálu výrazně omezit. „Některé plavecké areály v republice čelí zavření nebo razantnímu omezení provozu, k tomuto kroku přistupovat nechceme. Pro naše návštěvníky stále připravujeme výhodné akce a zábavné programy,“ doplňuje ředitelka Bernhardová. Do budoucna ale přeci jen může k drobnému omezení dojít, týkat by se mohlo například provozu parních kabin a saun v ranních a dopoledních hodinách. „V tuto dobu jsou kabiny i sauny využívány minimálně. Pokud bychom jejich provoz dočasně zastavili, mohli bychom ušetřit až 400 tisíc korun,“ dodává ředitelka Bernhardová.

Ke zdražení cen dojde i ve Wellness studiu Flošna, které je, na rozdíl od letního koupaliště, otevřeno celoročně. Nabízí několik druhů saun, aroma kabiny, parní kabinu, solária, masáže či relaxační bazén. Nejlevnější hodinový vstup bude od ledna stát 195 korun. Průměrné zvýšení cen vstupného je zde o 7 %, což odpovídá 10 – 20 korunám na základním vstupném.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

22:05 Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

Také letos se Prostějované a návštěvníci našeho města mohou těšit na bohatou škálu kulturních aktivi…