Hradec Králové: Zábradlí u Orlice už také zeje novotou

07.01.2017 11:39

I zábradlí lemující řeku Orlici je již obnoveno, hlásí Technické služby Hradce Králové. Posledních sto čtyřicet metrů litinového zábradlí na břehu naproti Biskupskému gymnáziu, které bylo už místy v havarijním stavu, se těsně před Vánoci dočkalo obnovy.

Hradec Králové: Zábradlí u Orlice už také zeje novotou
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Jednalo se o obnovu poslední části litinového zábradlí s pískovcovými sloupky na území města. Stav zábradlí se místy blížil havarijnímu, některé části litiny chyběly a pískovcové sloupky byly též značně poškozeny. „Obnova úseku dlouhého přibližně 140 metrů vyšla na 660 tisíc korun bez daně a naše dodavatelská firma ho stihla opravit do devadesáti dnů,“ vysvětluje Vlastimil Ondráček z technických služeb, které tuto specifickou činnost řádně soutěžily.

Zbylé úseky zábradlí lemujícího řeku Orlici jsou již moderní a z ocelových trubek. Po dohodě s památkáři bude letos pouze provedeno ošetření vybraných pasáží zábradlí v této lokalitě.   

„Postupně se v průběhu uplynulých let podařilo jak městu, tak i technickým službám, zajistit kompletně proměnu zábradlí lemujícího Labe i Orlici. Jednalo se o nevyhnutelný krok, který nesnesl odkladu nejen kvůli špatnému vzhledu původního zábradlí, ale hlavně kvůli bezpečnosti lidí,“ vysvětluje důvody Romana Lišková, náměstkyně primátora zodpovědná za majetek města a městské organizace.

O obnově zábradlí u Labe jsme informovali zde: http://www.hradeckralove.org/noviny-a-novinky/posledni-usek-historickeho-zabradli-u-ceskeho-rozhlasu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…