Hradec Králové: Zastupitelé dali zelenou záměru na využití Rozárky

27.04.2021 9:15

Záměr soukromého investora vybudovat na hradeckém kopci Rozárka celoroční sjezdovku s vyhlídkovou restaurací podpořili zastupitelé města schválením práva stavby.

Hradec Králové: Zastupitelé dali zelenou záměru na využití Rozárky
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Investor, který požádal město o možnost využití potřebných pozemků, tak nyní může pokračovat v přípravě projektu. Pozemky město poskytne formou nájmu na třicet let, jehož výše a podmínky budou předmětem dalších jednání. Pro projekt soukromého investora na kopci Rozárka hlasovalo 27 zastupitelů ze 37.

„Schválili jsme zatím pouze právo stavby, tedy dali jsme souhlas k tomu, aby na městských pozemcích nacházejících se na kopci Rozárka mohl soukromý investor naplnit svůj záměr. Samozřejmě tyto pozemky budou nadále patřit městu a investor za jejich dočasné zabrání bude muset hradit stavební plat. Jeho výše ale bude předmětem dalších jednání, stejně jako další podmínky připravovaného projektu ve vztahu k městu,“ říká primátor města Hradec Králové Alexandr Hrabálek.

Soukromým investorem záměru je Petr Smola, který ve spolupráci s architektem Davidem Vávrou navrhuje na kopci Rozárka vybudovat nový moderní areál s restaurací a syntetickým materiálem na svahu, který by mohl být využívaný i v létě.

„V celém tomto záměru hraje město pouze roli poskytovatele svých pozemků k pronájmu. Nikoho jsme s tímto záměrem neoslovili a nikoho jsme nehledali, o to víc nás pak potěšilo, že měl někdo sám od sebe nápad, jak oživit tuto část Hradce. Stejně tak vítáme, že tento nápad nezůstal jen u představ, ale rovnou se dostal na papír a postupuje kupředu,“ doplňuje náměstek primátora pro správu městského majetku Pavel Marek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…