Hradec Králové: Zastupitelé schválili úhradu ztráty z provozu zimního stadionu

28.08.2019 19:44

Na svém včerejším zasedání schválili hradečtí zastupitelé dotaci ve výši 98 tisíc na dokrytí skutečné ztráty z provozu zimního stadionu v uplynulé sezóně. Zároveň schválili zálohu ve výši 7,8 milionu korun na předpokládanou ztrátu v sezóně, která začíná nyní v září. Stadion slouží nejen hokejovým profesionálům, ale i krasobruslařům nebo veřejnosti, město na jeho fungování tak každoročně přispívá ze svého rozpočtu. Dotace na provoz zimního stadionu vychází z akcionářské dohody mezi městem Hradec Králové a společností Mountfield, a.s., které napůl vlastní hradecký hokejový klub Mountfield HK, a.s.

Hradec Králové: Zastupitelé schválili úhradu ztráty z provozu zimního stadionu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Zimní stadion vlastní město, jeho provoz ale zajišťuje klub. „Chceme, aby stadion sloužil i veřejnosti, školám nebo hokejovým amatérům, jeho provoz tak bude město vždy dotovat. Jde zhruba o necelou polovinu provozních nákladů, zbytek pokrývají příjmy z jiných dotací, pronájmů a akcí pořádaných na zimním stadionu,“ vysvětluje primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek. Město přispívá na roční provoz stadionu v průměru zhruba 7,5 milionu korun, částka se mění především v závislosti na počtu a charakteru akcí, které se zde konají mimo standardní hokejový režim, jako jsou například koncerty, výstavy či jiné sportovní události. Podle akcionářské dohody to může být maximálně 7,9 milionu korun. „Tato částka vůbec nesouvisí s dotací na činnost hokejového klubu. Provoz stadionu, tedy energie, mzdy rolbařů, údržbářů, úklid nebo drobné opravy, je účetně oddělený od profesionálních hokejistů včetně mládeže. Nájem za led totiž platí i hokejový klub, který na to dostává od města i od společnosti Mountfield jinou dotaci,“ doplňuje Martin Soukup, místopředseda představenstva hokejového klubu Mountfield HK.

Akcionářská dohoda, kterou má město Hradec Králové se společností Mountfield uzavřenou do roku 2024, stanovuje práva a povinnosti obou akcionářů klubu. Město se vedle příspěvku na ztrátu z provozu zimního stadionu smlouvou zavázalo každoročně přispět na činnost klubu 22,5 milionu korun. „Další městská dotace ve výši 4,22 milionu korun je na pronájmy ledů, ta je ale určená pouze mládežnickým a juniorským týmům,“ zdůrazňuje primátor Hrabálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…