Hradec Králové chce investovat desítky milionů do hradeckých školek

17.02.2021 8:28

Hradecké mateřské školy Třebechovická a Lužická by se v letošním roce mohly dočkat nových úprav v podobě zateplení a rekuperace budov. Rada města dnes schválila podmínky výběrového řízení na zhotovitele, které bude vypsáno během února. Samotné stavební práce by na obou školách měly začít v červnu, dokončeny by pak měly být k poslednímu září. Předpokládaná cena zakázky u obou mateřských škol včetně šestiletého provozu zařízení přijde město na více než 23 milionů korun bez DPH.

Hradec Králové chce investovat desítky milionů do hradeckých školek
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Nové úpravy budov mateřských škol budou spočívat v rekuperaci a zateplení. V rámci stavebních prací bude provedeno opláštění budov, stavba střešních konstrukcí a pokládka střešních krytin, elektroinstalační práce, větrání a klimatizace. Takové úpravy přispějí k zatraktivnění a zlepšení podmínek pro provoz a výuku v této mateřské škole,“ říká investiční náměstek primátora Jiří Bláha. Zmíněné stavební úpravy budou probíhat v mateřských školách Třebechovická a Lužická souběžně, zhotovitel má na jejich provedení čtyři měsíce, zahájeny by měly být letos v červnu. Město předpokládá, že obě školy by měly vyjít na zhruba 23 milionů korun. „Předpokládaná cena je u obou školek stejná. Pro jednotlivou školku představují stavební práce 10,5 milionu korun, cena za provozní služby na několik desítek měsíců provozu činí jeden milion korun a cena za další servisní služby včetně případných oprav na stejnou dobu činí kolem 90 tisíc korun bez DPH,“ doplňuje Bláha. Finální cenu ale určí až výsledek výběrového řízení, vypsáno by mělo být ještě během února.

Na provedení těchto projektů byla schválena žádost o dotaci z Evropské unie a vydáno rozhodnutí o poskytnutí dotace. Spolufinancování bude zajištěno prostřednictvím Fondu soudržnosti v rámci Operačního programu Životní prostředí. „O dotace jsme žádali na každý úkon a každou školku zvlášť, tedy zvlášť na rekuperaci a zvlášť na zateplení. Maximální výše dotace na mateřskou školu Třebechovická je na oba úkony ve výši zhruba pět milionů korun. Na mateřskou školu Lužická jsou maximální dotace ve výši 4,7 milionu korun,“ říká náměstkyně primátora pro oblast dotací Monika Štayrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…