Hradec Králové dokončí úpravy cyklistického uzlu před hradeckým zimním stadionem

25.03.2020 19:44

Dostavbou chybějících a obnovou stávajících cyklostezek město dokončí úpravy prostoru před zimním stadionem. Frekventované místo, kde se protínají stezky pro pěší a cyklisty z několika směrů, bude bezpečnější a vzniknou zde i nová propojení. Předpokládané náklady na stavební práce včetně potřebných přeložek sítí jsou 16,5 milionu korun bez DPH, přesné náklady bude ale radnice znát až po výběru stavební firmy.

Hradec Králové dokončí úpravy cyklistického uzlu před hradeckým zimním stadionem
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Jde o prostor, kde se poměrně živelně kříží cyklostezky podél třídy ČSA, od Hučáku, lávky přes Orlici. Navíc je zde hlavní vchod do oblíbených Jiráskových sadů. Dokončení tohoto frekventovaného uzlu pro pěší a cyklisty zvýší jejich komfort a především bezpečnost,“ říká Jiří Bláha, investiční náměstek primátora Hradce Králové.

Součástí akce bude i oprava stezky, která vede parkem podél Jiráskových sadů a ústí do Křižíkovy ulice u vodní elektrárny Hučák. Před zimním stadionem zároveň vznikne dostatek míst s cyklistickými stojany pro návštěvníky akcí či hokejových zápasů. „Podepsanou smlouvu s vítězem veřejné soutěže chceme mít do prázdnin, během kterých by se tak mohlo se stavbou začít. V místě je spousta inženýrských sítí, které je třeba přeložit či nově ochránit. Hotovo by pak mělo být do deseti měsíců, tedy v první polovině příštího roku,“ dodává Bláha.

Na tuto investici chce město využít i dotace IROP v rámci ITI hradecko-pardubické aglomerace. „O tu můžeme požádat pouze u části nákladů, které jsou uznatelné z pohledu příslušné dotační výzvy, což je zhruba 4,5 milionu korun. Zbytek nákladů bude doplácet město,“ vysvětluje ekonomická náměstkyně primátora Monika Štayrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…