Hradec Králové navýší dotace na sport, finančně podpoří hokej i fotbal

16.10.2023 22:25 | Tisková zpráva

Zastupitelé města Hradec Králové schválili začátkem října navýšení individuálních dotací na hokej a fotbal pro sezonu 2023/2024.

Hradec Králové navýší dotace na sport, finančně podpoří hokej i fotbal
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Na projekt Akademie Českého svazu ledního hokeje půjde navíc 1,8 milionu korun, na projekt Regionální fotbalová akademie Královéhradeckého kraje celkem 1,2 milionu korun. 

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29546 lidí

„V souvislosti s novými hodinovými sazbami pronájmu ledu, a tím i vyšším nájemném, dochází k potřebě navýšení dotací subjektům provozujícím svoji sportovní činnost na zimním stadionu Hradec Králové. Jsou jimi Mountfield HK – Akademie ČSLH a Bruslařský klub. Využity k tomu budou nedočerpané finanční prostředky, které byly předem vyhrazeny v rozpočtu města na krytí předpokládané ztráty z provozu stadionu,“ říká náměstek odpovědný za oblast městských organizací a sportu Miroslav Hloušek. Dotace na projekt Akademie ČSLH byla navýšena o více než 1,8 milionu korun, dotace Bruslařskému klubu byla adekvátně navýšena v rámci příslušného dotačního programu.          

Již v červnu souhlasila rada města s novým ceníkem pronájmu ledové plochy a dalších prostor zimního stadionu. Zastupitelstvo následně schválilo poskytnutí individuální dotace na částečné ztráty z provozu na stadionu za období od 1. května 2023 do 30. dubna 2024 ve výši téměř 12,4 milionu korun. Společnost Mountfield HK může žádat o poskytnutí peněz potřebných na krytí předpokládané ztráty z provozu stadionu až do výše 15,5 milionu korun.

Zkrátka nepřijde ani Nadační fond Regionální fotbalové akademie Královéhradeckého kraje, který podal individuální žádost o poskytnutí dotace ve výši 1,2 milionu korun. Peníze jsou určeny na období září 2023 až 30. června 2024 a budou využity na pronájmy sportovišť, stravování, ubytování a provozní náklady. „Jedná se o třetí rok činnosti Regionální fotbalové akademie. Do projektu jsou zařazeni hráči v kategoriích U14 a U15,“ doplňuje náměstek Hloušek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…