Hradec Králové opět přivítá nový rok ohňostrojem

28.12.2011 13:06

Adventní a vánoční období i Nový rok nabídnou obyvatelům a návštěvníkům Hradce Králové řadu možností, jak strávit sváteční čas. Tisíce návštěvníků, kteří se každoročně těší na ohňostroj, nebudou o atraktivní podívanou spojenou s doprovodným programem ochuzeny ani letos.

Hradec Králové opět přivítá nový rok ohňostrojem
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Stejně jako v předchozích letech se akce nazvaná První den spolu uskuteční 1. ledna navečer. Na Velkém náměstí o půl páté zazní z balkonu bývalé radnice úvodní fanfáry. Kromě punče a čaje tady příchozí budou moci ochutnat i tradiční čočkovou polévku, což by mělo lidem podle tradice zajistit v příštím roce dostatek peněz. Oslavy příchodu nového roku 2012 vyvrcholí v 18 hodin ohňostrojem. Jeho světelné efekty navíc doplní melodické motivy Hanse Zimmera z filmu Král Artuš. Na novoroční ohňostroj zastupitelé vyčlenili už v září 250 tisíc korun.

Dopravní podnik posílí kvůli očekávanému náporu návštěvníkům ohňostroje městskou hromadnou dopravu, zejména mezi okrajovými sídlišti a centrem města. „Na odpolední směnu některých linek nasadíme velkokapacitní kloubové vozy. Navíc posílíme linky číslo 2 a 18, na kterých pojede více spojů,“ řekl Leo Sedláček z Dopravního podniku města Hradce Králové. Přesnější informace cestující budou moci získat na webových stránkách www.dpmhk.cz, budou navíc vyvěšeny na staničních označnících dotčených linek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…