Hradec Králové podal podnět na zrušení dotační výzvy NSA

24.01.2022 13:02 | Tisková zpráva

Minulý týden hradecký magistrát poslal své vyjádření na základě výzvy Národní sportovní agentury (NSA), která by měla v následujících dnech rozhodnout o žádosti města o dotaci na stavbu nového multifunkčního stadionu v Hradci Králové. Ve čtvrtek primátor Alexandr Hrabálek zaslal NSA zároveň podnět, aby tato dotační výzva byla zrušena.

Hradec Králové podal podnět na zrušení dotační výzvy NSA
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Po detailním rozboru podmínek programu ´Nadregionální sportovní infrastruktura´, v rámci kterého byla dotační výzva vyhlášena, naši právníci dospěli k závěru, že NSA ve výzvě porušuje zásadu rovnosti a zásadu zákazu neodůvodněné diskriminace. Současně i poslední události a informace z agentury, které se mimo jiné dostaly i na veřejnost, nás dále utvrdily v tom, že celá dotační výzva a proces hodnocení žádostí jsou v rozporu s právními předpisy. Proto jsme se rozhodli podat podnět k jejímu zrušení,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Hradecká radnice obdržela v pátek v podvečer 31. prosince od NSA výzvu, aby se do pěti dnů vyjádřila k připomínkám agentury k podané žádosti o dotaci na nový multifunkční fotbalový stadion. „Podařilo se nám domluvit termín na naši reakci do 20. ledna a dle dohody jsme vyjádření k podkladům, podle kterých by měla agentura rozhodovat o přidělení dotace, zaslali ve středu 19. ledna. Následný podnět ke zrušení této dotační výzvy je pak dalším logickým krokem města, které připomínky ze strany NSA považuje za diskriminační. Město svým projektem podmínky programu neporušilo. Celý proces hodnocení žádostí a rozhodování o dotacích je v režimu správního řízení, to je do doby jeho ukončení neveřejné. Podrobnosti a informace, které jsme měli možnost získat nahlédnutím do spisu, tedy zatím nemůžeme komentovat a dále rozvádět,“ vysvětluje náměstkyně primátora Monika Štayrová, která má na starosti oblast ekonomiky a dotací.

Město Hradec Králové staví nový multifunkční stadion s kapacitou osm tisíc diváků s možností navýšení na 9300 míst. Po dokončení na jaře roku 2023 bude aréna splňovat parametry kategorie UEFA 4, což je i podmínkou jeho zařazení do nabídky stadionů pro utkání českých reprezentačních mužstev.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…