Hradec Králové zvýšil finanční podporu pro pořadatele drobných kulturních akcí

30.09.2022 15:11 | Tisková zpráva

Od letošního dubna funguje v Hradci Králové nový dotační program Mikroprojekty, který je zaměřený na začínající pořadatele drobných kulturních akcí. Zájemci stále mohou žádat prostřednictvím dotačního portálu o příspěvek z města do výše osm tisíc korun, od příštího roku je ale tato částka navýšena na deset tisíc korun. O dotace mohou pořadatelé žádat kdykoliv v průběhu roku, vyřízení žádostí je navíc o polovinu kratší než u jiných dotačních titulů.

Hradec Králové zvýšil finanční podporu pro pořadatele drobných kulturních akcí
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Tento dotační program jsme spustili letos na jaře a zatím jej využila necelá desítka pořadatelů. Na tuto dotaci přitom mají šanci dosáhnout téměř všichni začínající pořadatelé drobných kulturních, sportovních či společenských akcí. Od příštího roku se navíc navýší možnost jednorázového příspěvku až do výše deseti tisíc korun,“ uvádí primátor města Alexandr Hrabálek. Žadatelé mohou o finance žádat v průběhu celého roku, maximálně však dvakrát na stejný projekt.

Díky Mikroprojektům mají žadatelé mimo jiné možnost vyzkoušet si připravit drobný kulturní projekt a podrobně se seznámit se systémem žádostí o dotace. Díky tomu navíc získají i lepší orientaci v dotačním prostředí. „Je zde několik výhod tohoto dotačního programu, ať už se jedná o zjednodušení smlouvy nebo vypořádání dotace. Zásadním aspektem je zrychlená forma vyřízení požadavků. Zatímco obvykle trvá celý proces administrace dotace kolem tří měsíců, v tomto případě to bude o více než polovinu méně,“ doplňuje vedoucí odboru kultury, sportu a cestovního ruchu magistrátu města Aleš Mokren. Rozhodnutí o poskytnutí dotace bude vydáno nejpozději do 35 dní od podání žádosti, vyplacení dotace probíhá do sedmi dnů od podpisu smlouvy.

Získané finanční příspěvky mohou pořadatelé použít například na zajištění techniky, honoráře umělců, pronájem prostor nebo třeba propagaci akce. Veškeré informace k podmínkám a proces podání žádostí mají žadatelé k dispozici na dotačním portálu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…