Hradečtí dobrovolní hasiči odjeli ráno pomáhat na Mělnicko

12.06.2013 11:14

Krátce po páté hodině ranní odjeli královéhradečtí dobrovolní hasiči pomáhat do povodní zasažené obce Hořín na Mělnicku. Čeká je nelehká ruční práce s vystěhováváním nábytku z domů. Nesmějí podcenit ani úklidové a desinfekční práce. Pracovat budou do pozdních večerních hodin.

Hradečtí dobrovolní hasiči odjeli ráno pomáhat na Mělnicko
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Výjezdu dobrovolných hasičů z Plačic a Malšovy Lhoty předcházela telefonická dohoda primátora Hradce Králové Zdeňka Finka a starosty obce Hořín na Mělnicku. Mělník je, stejně jako krajská metropole, členem svazku Královských věnných měst, což bylo rovněž důvodem pro pomoc zrovna této lokalitě.

„Hradečtí dobrovolní hasiči v tuto chvíli už pomáhají s vystěhováváním domů, které zaplavila velká voda. Je nezbytné každý dům vydesinfikovat a očistit vodou od nánosů bláta, proto s sebou na místo dovezli čtyři kusy tlakových myček WAP, kterými ve výbavě disponují,“ vysvětluje konkrétní kroky pomoci hasičů jejich velitel Jiří Kubec. Tlakové myčky WAP vodu nejen ohřejí, ale s naředěným speciálním čisticím prostředkem jí okamžitě desinfikují spolehlivě stěny a podlahy domů. V těchto dnech voda opadla nebo byla z lagun odčerpána a tamní lidé se vracejí do svých domovů. Tato těžká a potřebná práce je mířena do obce adresně a s co nejmenším zpožděním.

Dvě zasahující jednotky mohou pracovat na čištění dvou objektů současně. „Vyslali jsme na pomoc i cisterny, ze kterých mohou čistou tlakovou vodu použít hned na dvou objektech zároveň. Taková pomoc je ojedinělá a my ji nabídnout můžeme, proto jsme neváhali a odjeli za svítání,“ hodnotí možnosti hasičů Jiří Kubec, který předpokládá návrat dobrovolných hasičů dnes před půlnocí.

Obě jednotky jsou vybavené jídlem či pohonnými hmotami, takže jsou v terénu naprosto soběstačné.

Jednotka sboru dobrovolných hasičů z Plačic zasahuje pod vedením velitele Davida Rakovského a disponuje cisternou CAS 25 LIAZ a dvěma kusy tlakových myček WAP. Jednotka sboru dobrovolných hasičů z Malšovy Lhoty vyrazila pod vedením Zdeňka Křičenského na pomoc s cisternou CAS 20 Praga a taktéž dvěma kusy tlakových myček WAP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …