Hranice: Čísla ukazují, že aut stále přibývá

29.01.2022 13:49 | Tisková zpráva

Aut ve městech neustále přibývá, což dokladují i čerstvé výsledky sčítání dopravy, které pravidelně provádí Ředitelství silnic a dálnic. Zveřejněné výsledky ukazují, že doprava oproti minulému sčítání, které bylo prováděno v roce 2016, opět významně narostla, a to v průměru o 10 %.

Hranice: Čísla ukazují, že aut stále přibývá
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Toto měření se sice týká pouze dálnic a silnic I. a II. třídy, ale je jasné, že nárůst postihuje i zbývající komunikace. Sčítání probíhalo v roce 2020, takže jeho průběh i způsob jeho vyhodnocování významně ovlivnila pandemie koronaviru. 

Anketa

Máte důvěru v prof. Jiřího Berana?

91%
5%
hlasovalo: 24034 lidí

V Hranicích a okolí se sčítání provádělo na dálnici, silnici I/35 (tah na Valašské Meziříčí), silnici I/47 (čtyřproudá komunikace od Lipníka směrem k Bělotínu a také silnici  II/440 (od Potštátu  přes Třídu I. máje, Šromotovo náměstí  k silnici I/35).

Nyní zveřejněné výsledky ukazují, že jednak narůstá provoz  na dálnici  D1 , ale také zejména na silnici I/35 na Valašské Meziříčí, kde provoz po napojení Komenského ulice dosahuje přes 13 tisíc aut denně. To ukazuje na důležitost Palačovské spojky pro Hranice.

Přes celkový nárůst dopravy dochází na některých úsecích k poklesu. Například na silnici I/47 je to úsek od rondelu U Smrku po křížení se silnicí II/440, což může být způsobeno tím, že je zde omezená rychlost. Řidiči, než by zde jeli pomaleji, raději jedou po I/35 k Motošínu a odtud do města, což dokládá pokles provozu na této komunikaci právě v následujícím úseku.

Zajímavý je také významný pokles dopravy na tř. 1. máje v úseku od nadjezdu nad I/47 po křižovatku U Černého orla. Zřejmě se část řidičů chce tomuto přeplněnému úseku, kde  je navíc řada přechodů pro chodce, vyhnout. I tak tam ale denně projede přes deset tisíc aut.

Ze starších čísel je vidět, jak dopravě v Hranicích ulevila dílnice D1, kdy se odlehčilo jak čtyřproudému průtahu Hranic, tak v menší míře i cestě na Valašské Meziříčí. Naiopak stoupl provoz na příjezdu od Potštátu. ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Město optimalizuje příjmy, aby mělo finanční prostředky pro další rozvoj

10:23 Zlín: Město optimalizuje příjmy, aby mělo finanční prostředky pro další rozvoj

Statutární město Zlín realizovalo za poslední období řadu nepopulárních ekonomických kroků, které za…