Hranice: Město děkuje Cementu Hranice za pomoc školám

02.02.2021 15:47

Město Hranice děkuje za velkorysý finanční dar 500 tisíc korun, který společnost Cement Hranice věnovala hranickým základním školám.

Hranice: Město děkuje Cementu Hranice za pomoc školám
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Dar bude využit na podporu rozvoje gramotnosti žáků v oblasti informačních technologií, což je oblast, která je obzvláště důležitá v době, kdy výuka na základních školách probíhá distanční formou prostřednictvím informačních technologií. Poděkování firmě zaslal osobně starosta města Jiří Kudláček.

Anketa

Kauza ,,vlekař": Schvalujete jednání majitele (spuštěného) vleku v Čenkovicích, který napadl štáb TV Nova?

37%
63%
hlasovalo: 12618 lidí

Koncem roku 2020 oslovila společnost Cement Hranice, a. s. všechny hranické školy (jak základní, tak střední) s nabídkou poskytnutí účelového finančního daru ve výši 125.000,- Kč pro každou školu jako příspěvek na podporu rozvoje IT gramotnosti žáků. Hranické základní školy, které zřizuje město, chtějí využít finanční prostředky na nákup IT vybavení.

Například ZŠ 1. máje má v plánu, mimo jiné, nakoupit dvě sady programovatelných minirobotů a posílit wifi. ZŠ Šromotovo by chtělo speciální LCD display pro 2. stupeň, ZŠ Struhlovsko interaktivní dotykový panel a ZŠ Drahotuše chce pořídit terminálový server pro učebnu IVT a posílit páteřní datovou síť.

O daru hranickým školám jednali v prosinci se starostou města Jiřím Kudláčkem Ing. Roman Michalčík, ředitel závodu a člen představenstva (vlevo) a Aleš Šturala, obchodní ředitel a člen představenstva Cementu Hranice, a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…