Hranice: Nové učebny na ZŠ Šromotovo začnou sloužit dětem

31.08.2020 15:47

Čtyři nové speciální učebny v, které vznikly v půdních prostorách ZŠ a MŠ Šromotovo jsou již kompletně vybaveny a připraveny přivítat žáky. Slavnostní předání do užívání proběhne v pondělí 7. září 2020. Důvodem zřízení nových učeben byla potřeba zajistit kvalitní zázemí včetně nezbytného vybavení pro výuku odborných předmětů.

Hranice: Nové učebny na ZŠ Šromotovo začnou sloužit dětem
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Na vytvoření čtyř nových speciálních učeben, dvou na přírodní vědy a dvou jazykových učeben, získalo město dotaci. Projekt, který celkem vyšel zhruba na 25 milionů korun, je spolufinancován z prostředků Evropské unie – Fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu.

V jedné z jazykových učeben je jazyková laboratoř, která umožní žákům spolu komunikovat navzájem, aniž by se rušili. Učitel si bude moci volit, do jakého rozhovoru vstoupí, koho bude poslouchat a komu bude nápomocen. V druhé jazykové učebně mají žáci a učitelé k dispozici i jeviště, které napomůže využití cizího jazyka při dramatizaci.

Anketa

Jsme zadlužení a příspěvek 5 tisíc Kč pro důchodce si nemůžeme dovolit, řekla předsedkyně TOP 09 Pekarová. Má pravdu?

13%
87%
hlasovalo: 17510 lidí

Další dvě učebny jsou určeny pro výuku přírodovědných předmětů, žáci v nich budou moci pracovat mimo jiné s čidly umožňujícími měření fyzikálních či chemických veličin. Samozřejmostí je vybavení všech čtyř učeben moderními informačními technologiemi.

Učebny jsou také moderně vybavené rekuperačními a klimatizačními jednotkami. Velice snadno tak bude možné upravovat množství nežádoucího oxidu uhličitého ve třídě či snižovat teplotu vzduchu v horkých letních měsících. Oboje povede k lepšímu pracovnímu prostředí a ke kvalitnějšímu učení se žáků.

Nejde však pouze o vybudování čtyř nových učeben. Na půdě bylo nutné zřídit i potřebné zázemí, to znamená zejména záchody a chodby. Pro lepší přístup bylo upraveno schodiště i výtah, kvůli lepším světelným podmínkám přibyla okna, což si vyžádalo zvednutí krovu a úpravu střechy.

Stavební práce byly zahájeny v květnu 2019. Kvůli nim měli loni školáci na ZŠ Šromotovo delší prázdniny, konec školního roku zde nastal již 7. června. Od září již ale výuka probíhala normálně. Stavební práce byly plně dokončeny až koncem roku. Poté probíhalo dovybavení prostor technikou i nábytkem, takže nyní jsou učebny připraveny k používání. Třídy budou slavnostně předány do užívání v pondělí 7. září 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…