Hranice: Pokračuje rekonstrukce hřbitova

24.04.2021 15:55

Rekonstrukce hranického hřbitova se po roční pauze opět rozbíhá. Práce na 3. etapě začnou již v dubnu a jsou rozvrženy do dvou let. Budou tedy pokračovat celý letošní rok.

Hranice: Pokračuje rekonstrukce hřbitova
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Na řadu přijde urnový háj v horní části hřbitova. Budou se zde budovat komunikace i inženýrské sítě, jako voda, elektrika, veřejné osvětlení.

Anketa

Je Vladimir Putin nebezpečím pro Českou republiku?

5%
94%
hlasovalo: 38074 lidí

Kromě cest na hřbitově, mobiliáře, osvětlení a odvodu vod, jak dešťových, tak splaškových je na hranickém městském hřbitově nutné vyřešit například i zeleň.

Rozsah prací na hřbitově je velmi rozsáhlý, proto je rozplánován na dva roky. Práce budou postupovat od zadních částí hřbitova směrem dopředu, aby těžká technika neničila již hotové části. Celkem se má na hřbitově za dva roky proinvestovat 40 milionů korun; včetně letošního roku.

V minulých letech se opravila ohradní zeď hřbitova, místo staré zdi v zadní části hranického hřbitova, vyrostla zeď nová. Hřbitov také dostal nové brány. Byla zbourána bývalá márnice. Loni se vybudovala dešťová kanalizace v Hřbitovní ulici a v této ulici se také upravila parkovací místa. V horní části starého hřbitova po levé straně (z pohledu od hlavního vstupu) vznikl prostor s epitafními deskami a posypová loučka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…