Hranice: Termín pro podání žádostí o granty a příspěvky se blíží

03.01.2019 16:47

Nejpozději v pondělí 7. ledna lze požádat o dotace z městského rozpočtu.

Hranice: Termín pro podání žádostí o granty a příspěvky se blíží
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Jde o granty na kulturu, tělovýchovu, vzdělávání, spolupráci partnerských měst, sociálních věcí a zdravotnictví, životního prostředí, prevenci kriminality, investic a oprav tělovýchovných, kulturních a sociálních zařízení a oprav a obnovy v oblasti památkové péče.a příspěvky na celoroční činnost v oblasti kultury, tělovýchovy, sociálně-zdravotní oblasti, oblasti životního prostředí a dalších volnočasových aktivit.

Zvýšení prostředků na podporu sportovních aktivit i některé další změny ve financování tělovýchovy a sportu v Hranicích vyplývají z nové Koncepce podpory tělovýchovy a sportu města Hranic na období od 1. 1. 2019 do 31. 12. 2022, kterou přijalo zastupitelstvo města na svém listopadovém jednání.Pro podporu tělovýchovy mládeže byla částka, poskytovaná městem navýšena o 1,5 milionu korun, z 2 650 tisíc na 4 150 tisíc. Na tělovýchovu dospělých bude město nově přispívat 1 640 tisíci korun, což je o půl milionu více, než dosud.

Důležitá je také možnost podpořit trenéry

Z poskytnuté dotace bude možné hradit mzdy trenérům, které bude nutno vyúčtovat minimálně ve výši 15 % z celkové poskytnuté dotace, pokud bude žadatel o tyto mzdy žádat. Jako podklad k rozhodování o výši poskytnuté dotace budou také žadatelé dokládat přehled předpokládaných hodin trenérů, strávených tréninkem za rok.

Nová možnost podpořit trenéry se promítla i do aktualizace Zásad pro poskytování příspěvků z rozpočtu města (ZDE), kde jsou stanoveny přesné podmínky pro čerpání peněz na mzdy trenérů. Zásady můžete nalézt na webu města Hranic (ZDE) v rubrice „správa města“ podrubrika „Vyřiďte si na úřadě - životní situace - dotace (granty a příspěvky)“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…