Hranice: ZŠ Sromotovo vysadila Lidickou hrušeň

17.11.2021 21:17 | Tisková zpráva

Dceřiný štěp Lidické hrušně, jediného ovocného stromu, který přežil vypálení Lidic 10. června 1942, vysadili zástupci ZŠ Šromotovo v čele s ředitelem Mgr. Radomírem Habermannem, starosta Jiří Kudláček a 1. místostarosta PhDr. Vladimír Juračka a potomci přeživších lidických žen na dětském hřišti mateřské školy Píšťalka.

Hranice: ZŠ Sromotovo vysadila Lidickou hrušeň
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Před samotným sázením žákům o příběhu Lidic vyprávěli potomci přeživších lidických žen. Hraničtí školáci, kteří se na sázení také podíleli, na kaménky napsali jména lidických dětí – jeden kamínek za jedno dítě. Zároveň na obrázek hrušně lepili lístky s těmito jmény.

S Hranicemi spojuje Lidice osud dvou rodáků z Lidic, kteří byli příslušníky britského letectva. Josefové Horák a Stříbrný studovali v hranické Vojenské akademii, jejíž 100 let jsme si v listopadu připomněli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…