Hranice: Zahájili jsme stavbu retenčních nádrží

01.11.2022 21:49 | Tisková zpráva

Tři retenční nádrže na zachytávání dešťových vod se začínají budovat na ZŠ a MŠ Šromotovo. Akce vyjde na necelých deset milionů korun. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií z fondu Next Generation EU a dotace činí 100% způsobilých nákladů akce.

Hranice: Zahájili jsme stavbu retenčních nádrží
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Akce bude probíhat ve dvou etapách. Nyní byla zahájena výstavba prvních dvou retenčně-vsakovacích objektů a související nové areálové kanalizace. 

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí
Stavby budou umístěny po obou stranách spojovacího krčku do tělocvičny školy. Proto bude přístup do tělocvičny možný pouze přes budovu školy. Na jaře se začne budovat třetí retenčně-vsakovací soustava přímo před školou. To umožní podchytit do těchto tří nádrží všechny dešťové svody ze střech budov školy.

Pomocí těchto nádrží dojde k zachycení srážkové vody nejen ze střechy školy, ale i ze zpevněných ploch kolem budovy školy, jako jsou komunikace a chodníky. Dojde tak ke snížení odtoku do jednotné kanalizace městské stokové sítě a dešťové úhrny naopak zůstanou díky retenci a následnému vsakování na pozemcích v areálu školy.

Cílem je omezit vypouštění neznečištěných srážkových vod do kanalizace a zamezit tak plýtvání dešťovou vodou.  Správná funkce zařízení může navíc v případě povodní pomoci oddálit přetížení kanalizačních systémů a potenciálně snížit možné následky povodně. Akce by měla být dokončena v květnu  příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…