Humpolec: Fasády historických objektů i letos pomohou zkrášlit historické budovy ve městě

27.01.2021 8:36

Unikátní grantový program města Humpolce známý pod názvem Fasády historických objektů si už po sedmnácté klade za cíl podpořit zachování historických budov ve městě.

Humpolec: Fasády historických objektů i letos pomohou zkrášlit historické budovy ve městě
Foto: infohumpolec.cz
Popisek: Humpolec

Přitom nejde „jen“ o jejich vzhled, ale hlavně o zhodnocení stavebně-technického stavu objektů. Majitelé historických budov postavených do roku 1945 mohou o finanční příspěvek žádat od 3. února do 12. března 2021 prostřednictvím vyplněné žádosti a dodaných příloh.

Anketa

Přímo na covid v Česku zemřela zhruba 1/3 lidí, kteří jsou uváděni jako oběti, uvedl ministr Blatný. Měl to říkat?

93%
7%
hlasovalo: 7384 lidí

Žadatelem může být fyzická i právnická osoba, která je majitelem dané stavby. Pokud je objekt ve vymezeném území historické zástavby, spoluúčast potenciálního příjemce grantu činí minimálně padesát procent. Pokud stavba stojí mimo toto území, ale části její fasády jsou exponované do veřejného prostranství, majitel může žádost do grantového řízení také podat, nicméně jeho spoluúčast je v takovém případě minimálně sedmdesát procent. Grant je určený rovněž pro obnovu výplní oken a dveří pro objekty sídlící na Horním a Dolním náměstí. I v takovém případě je spoluúčast úspěšného žadatele minimálně sedmdesát procent. Důležité je zmínit, že maximální výše příspěvku z grantu na jeden projekt může činit až 250 tisíc korun, přičemž celkově je pro tento grantový program zatím navrženo 500 tisíc korun s tím, že konečnou výši alokované částky budou schvalovat ještě humpolečtí zastupitelé na svém únorovém zasedání.

Vyplněnou žádost o zařazení do grantového řízení, povinné přílohy a reálnost předloženého rozpočtu oprav posuzuje grantová komise, která zastupitelstvu města navrhne rozdělení příspěvku. Právě zastupitelstvo rozhodne, kdo a v jaké výši dotaci získá. Veškeré informace včetně formuláře jsou k dispozici na webových stránkách města. Administrátorem a garantem programu je Odbor životního prostředí a památkové péče Městského úřadu Humpolec, více informací poskytne konkrétně Marie Sidorenková, telefonní číslo: 565518185, e-mail: marie.sidorenkova@mesto-humpolec.cz.

Podrobnosti o Grantovm programu Fasády historických objektů 2021 naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …