Humpolec: Město vyvolalo jednání o budoucnosti centra denních služeb

14.09.2019 15:55

Jedním z bodů, které Rada města Humpolce na svém včerejším zasedání projednávala, byla budoucnost Centra denních služeb Medou. Sociální služba pro lidi s postižením v současnosti sídlí v budově příspěvkové organizace města – Střediska volného času (SVČ) v ulici U Nemocnice, kam se přestěhovala v roce 2016.

Humpolec: Město vyvolalo jednání o budoucnosti centra denních služeb
Foto: infohumpolec.cz
Popisek: Humpolec

Do té doby ji město Humpolec poskytovalo prostory u kina na Havlíčkově náměstí. Vedení města Humpolce oslovilo o letních prázdninách ředitelku Medou se zájmem dozvědět se, jak služba funguje a jaké jsou její plány do budoucna. Z jednání ovšem vyšlo najevo, že představitelé centra denních služeb nezažádali dle podmínek platné smlouvy ředitelku humpoleckého SVČ o uplatnění roční opce v rámci nájmu. To prakticky znamená, že Medou skončí pronájem v současných prostorách s letošním rokem.

Jak uvedla místostarostka Humpolce Mgr. Alena Kukrechtová, vedení města se dozvědělo, že Medou do termínu nezažádalo o prodloužení nájemní smlouvy a zároveň nemá náhradní prostory. „Svolali jsme první schůzku s paní ředitelkou centra, kde nás tato informace nemile zaskočila. Medou je zapsaný spolek, tedy nestátní nezisková organizace, a poskytuje registrovanou sociální službu pro lidi s hendikepem, která má ve městě své místo. Z vlastní iniciativy jsme paní ředitelce doporučili, aby písemně oslovila Radu města s popisem nastalé situace. Zároveň jsme se shodli, že naším prvořadým společným cílem je, aby klienti Medou nezůstali bez potřebné pomoci,“ nastínila Alena Kukrechtová.

Humpolečtí radní na včerejším jednání souhlasili s tím, že případné pronájmy prostor v budově SVČ jsou v kompetenci ředitelky SVČ. „Vzhledem k tomu, že dle smlouvy mezi SVČ a Medou šlo o dočasný pronájem na tři roky, SVČ nepočítalo s tím, že by pronájem trval déle. Zvlášť po tom, kdy paní ředitelka SVČ v minulém roce písemně upozorňovala paní ředitelku Medou o tom, že smlouva o pronájmu centru končí k 30. červnu 2019. Její upozornění zůstalo bez odezvy,“ vysvětlil humpolecký starosta Karel Kratochvíl. Otázkou pronájmu prostor ve SVČ pro Medou se zabývala ještě bývalá Rada města Humpolce v minulém roce, kdy se diskutovala varianta, že by SVČ pronajímalo Medou prostory na dobu neurčitou. „Jak vyplývá z usnesení tohoto zasedání, radní se na tom neshodli. Jde především o to, že SVČ a Medou jsou z charakteru dvě rozdílné organizace a jejich dlouhodobé soužití není vhodné ani pro jednu stranu. SVČ je školské zařízení a jako takové podléhá poměrně přísným pravidlům a režimu. Medou jako zapsaný spolek a jako poskytovatel sociální služby má podmínky jiné. Nehledě na fakt, že se obě organizace, podle informací od obou ředitelek, chtějí do budoucna rozrůstat,“ dodala Alena Kukrechtová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…