Humpolec: Nové autobusové nádraží je v provozu

21.11.2018 11:30

Firma ICOM transport uvedla v Humpolci v pondělí 5. listopadu do provozu nový autobusový terminál, který vybudovala v areálu své firmy v Okružní ulici nedaleko stávajícího nádraží.

Humpolec: Nové autobusové nádraží je v provozu
Foto: infohumpolec.cz
Popisek: Humpolec

Pro cestující nastupující nebo vystupující na zastávce Autobusové nádraží se jízdní řády nezměnily a také dálkové spoje fungují tak, jak lidé byli zvyklí. U terminálu je k dispozici parkoviště mezi sídlem Technických služeb Humpolec a čerpací stanicí, kde je pět míst pro krátkodobé parkování – pro výstup a nástup. Zdravotně postižení mohou parkovat na vyhrazeném místě za správní budovou firmy ICOM.

Nový terminál v majetku ICOMu nabízí deset krytých nástupišť a dvě místa k výstupu. Součástí je hala s posezením, infokioskem s informacemi o spojích, toaletami a prostorem pro občerstvení. Jak zmínil starosta Humpolce Karel Kratochvíl, město Humpolec společně s odborníky prověřovalo především bezpečnost chodců pohybujících se v okolí nádraží. „U terminálu je chodník i přechod pro chodce s ostrůvkem, který kritéria bezpečnosti splňuje. V blízké době bude navíc označen dalšími reflexními prvky jak v rámci vodorovného, tak i svislého dopravního značení,“ uvedl Karel Kratochvíl. Také podotkl, že nové autobusové nádraží je nyní po dobu šesti měsíců ve zkušebním provozu. „Zástupci ICOMu společně s pověřenými odborníky sledují, zda terminál funguje podle platných předpisů. Pokud najdou jakékoliv nedostatky, zaznamenají je a budou pracovat na jejich odstranění tak, aby majitel terminálu, tedy ICOM transport, získal kolaudační souhlas,“ vysvětlil starosta.

Co se týče jízdních řádů, zůstávají beze změny a lidé tak na zastávce Autobusové nádraží najdou stejné spoje jako dříve. Stejně fungují také autobusové zastávky ve městě. „Víme o spojích mezi Humpolcem a jeho místními částmi, které zajíždějí pouze na autobusové nádraží a nikoliv doměsta i přesto, že by o to byl mezi cestujícími zájem. Budeme proto společně s ICOMem a Krajem Vysočina, který financuje a zodpovídá za dopravní obslužnost v kraji, dále vyjednávat o tom, aby tyto autobusy zastavovaly jak na nádraží, tak i ve městě,“ dodal tajemník Městského úřadu Humpolec Mgr. Jiří Fiala.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…