Humpolec: Občané města vybrali v ?Baterkománii 183 kilogramů baterií

12.12.2018 15:18

Do Baterkománie v Kraji Vysočina se od 16. dubna do 15. října letošního roku zapojilo dvacet měst. Soutěž zorganizovala nezisková společnost ECOBAT zabývající se sběrem a recyklací baterií v České republice ve spolupráci s Krajem Vysočina.

Humpolec: Občané města vybrali v ?Baterkománii 183 kilogramů baterií
Foto: infohumpolec.cz
Popisek: Humpolec

Celkem 157 kilogramů starých a nevyužívaných baterií na městském úřadě plus dalších 26 kilogramů ze škol a sběrného dvora se během Baterkománie v Kraji Vysočina podařilo vybrat v Humpolci. Tato čísla sice městu nepřinesla umístění na špici tabulky, a tím ani peníze na podporu vybraného charitativního projektu – humpoleckého Střediska charitní pomoci při Oblastní charitě Havlíčkův Brod, ale na druhé straně významně přispěla k ochraně životního prostředí, neboť baterie patří k nebezpečným odpadům, které je třeba pečlivě třídit a recyklovat.

Do Baterkománie v Kraji Vysočina se od 16. dubna do 15. října letošního roku zapojilo dvacet měst. Soutěž zorganizovala nezisková společnost ECOBAT zabývající se sběrem a recyklací baterií v České republice ve spolupráci s Krajem Vysočina. Městu, kterému se podařilo vybrat nejvíce baterií v přepočtu na zaměstnance tamního městského úřadu, mělo patřit prvenství a také finance na podporu dobročinné aktivity. Nakonec s 68,7 kg vyhrála Polná, stříbro s 13,3 kg bral Městský úřad Třešť a bronz si s 10,7 kg zasloužil Městský úřad Počátky. A protože se jen s rozdílem šesti desetin umístila na čtvrté příčce Chotěboř, část peněz pro charitativní projekt putovala i tam.

Město Humpolec vítězům blahopřeje a lidem, organizacím, institucím i firmám, kteří se nejen v Humpolci do sběru baterií zapojili, děkuje za jejich ohleduplnost k životnímu prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…