Humpolec: Velmi špatný technický stav sítí zpozdí práce na rekonstrukci křižovatky v Pražské ulici

23.10.2019 13:07

Firma Swietelsky, která opravuje křižovatku v humpolecké Pražské ulici, informovala město Humpolec o nutnosti prodloužení termínu stavby.

Humpolec: Velmi špatný technický stav sítí zpozdí práce na rekonstrukci křižovatky v Pražské ulici
Foto: infohumpolec.cz
Popisek: Humpolec

Po odstranění vrchních vrstev komunikace v části rekonstruované lokality její pracovníci totiž zjistili, že stav sítí je v mnohem horším stavu, než se předpokládalo. Oprava si tak vyžádá několik dní navíc. Firma požádala Kraj Vysočina jakožto vlastníka komunikace o prodloužení termínu do 15. listopadu 2019, a ten ji díky doložení objektivních důvodů zpoždění vyhoví. Žádost o prodloužení termínu schválili i humpolečtí radní.

Město Humpolec o opravu nejnebezpečnější křižovatky ve městě usilovalo na Kraji Vysočina několik let. Práce na největší investici města pro letošní rok začaly s koncem května. Kraj zajišťuje stavbu kruhového objezdu spolu s opravou vozovky, město se přidalo s rekonstrukcemi vodovodu, kanalizace, chodníků a veřejného osvětlení. Oprava se týkala i vodovodu v sousední ulici Zahradní. Hotovo mělo být do konce letošního října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…