Hustopeče: Diváci podpořili kino a mohlo se začít promítat

17.05.2020 7:35

Velkého svátku se ve středu 13. května dočkali filmoví nadšenci. Kino Hustopeče po dvou měsících opět zahájilo provoz. Stejně tak i kinokavárna. Z bezpečnostních důvodů si však zážitek z kávy či něčeho dobrého k zakousnutí nemůžete dopřát spolu s filmem. Návštěvníci kina se však přísnými opatřeními nedali odradit.

Hustopeče: Diváci podpořili kino a mohlo se začít promítat
Foto: Hustopeče
Popisek: Hustopeče

S mírnými obavami o zájem ze strany diváků otevřelo své brány hustopečské kino, které se nařízením vlády uzavřelo před dvěma měsíci. Milovníci filmů však nezklamali. Padesátka z nich podržela provozovatele hned první večer a dala naději, že se promítání filmů v Hustopečích podaří rozjet a dohnat ztráty. A to i přesto, že nových filmů se v kinech hned tak nedočkáme. „Zatím saháme po těch starších titulech, protože nové premiéry jsou zastaveny a my stejně jako diváci netrpělivě čekáme, až nám distributor pošle třeba očekávané 3Bobule nebo Šarlatána. Bohužel to však vypadá, že to bude až v letních měsících. Prozatím tedy promítáme ty starší filmy jako V síti, Sviňa, Vlastníci, takže filmy, které jsme již jednou promítali a měly u diváků ohlas. Proto doufáme, že se na ně přijdou podívat znovu, někteří možná teprve teď poprvé,“ doufala ještě před prvním promítáním vedoucí kina Martina Ondrová.

Anketa

Byl by šéf ODS Petr Fiala dobrým premiérem?

3%
97%
hlasovalo: 33538 lidí

Jak se ukázalo, i starší filmy, které si svou premiéru odbyly ještě před pandemií však stále táhnou a diváky neodradí ani přísná bezpečnostní opatření. „Omezení jsou taková, že s kapacitou kina jsme nyní na 62 místech. Sál je rozmístěn tak, že každá druhá řada je volná, sedí se po dvojicích s rozestupem jednoho místa. Samozřejmě se nesmí během promítání nic jíst ani pít a diváci by měli mít i roušky. Celý provoz je omezený, promítáme od středy do neděle vždy jednou denně,“ popsala situaci Ondrová.

Prostory kina, kde si diváci zpříjemňovali chvíle před nebo po představení v oblíbené kinokavárně zejí v době promítání prázdnotou. Kavárna funguje pouze přes den a v omezeném režimu. „Vzhledem k nařízení vlády nemůžeme uvnitř budovy nic prodávat, takže nemá cenu, aby kinokavárna byla v době promítání otevřená. Nicméně otevřeno máme každý den od 9.30 do 17 hodin a jedeme v režimu všechno s sebou. V případě hezkého počasí máme připravenou i zahrádku. Pečeme tak tři dorty denně a v nabídce máme i oblíbené polévky, takže i mimo promítání kina se sem mohou návštěvníci zastavit,“ pozvala provozovatelka Alena Wetterová.

Přestože si místní už zvykli na spojení kina a kinokavárny a vstupní prostory i opatření na první pohled připomínají válečný stav, na samotném zážitku z filmu to nic neubírá a leckteří ocení i návrat již jednou promítaných filmů. Program a předprodej vstupenek najdete klasicky na webu kina. „My bychom byli nejraději, kdyby si diváci kupovali vstupenky online na webu ZDE. Ale samozřejmě pokladna funguje a je otevřená hodinu před každým promítáním, jak jsou diváci zvyklí,“ uzavírá Ondrová a s očividnou úlevou sledovala, jak diváci po představení odchází z kina s úsměvem na rtech. Trocha kultury už je opravdu potřeba...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…