Hustopeče: Rozhledna je opravena a přístupná veřejnosti

01.11.2022 20:51 | Tisková zpráva

Dominanta hustopečských mandloňových sadů, téměř 18 metrů vysoká rozhledna ze dřeva a oceli, byla od 11. října uzavřena kvůli plánované rekonstrukci. V úterý 1. listopadu ji zhotovitel předal opravenou městu, které ji zpřístupnilo i veřejnosti.

Hustopeče: Rozhledna je opravena a přístupná veřejnosti
Foto: hustopece-city.cz
Popisek: Hustopeče

Oprava se týkala všech čtyř nosných sloupů, které byly postupně vyměňovány za nové. Nedotčené zůstalo vnitřní ocelové schodiště i vyhlídková plošina, která se nachází zhruba ve 12 metrech.

Se stavbou rozhledny se začalo v únoru roku 2012 a první návštěvníci se na ni podívali 31. března téhož roku při historicky prvních Slavnostech mandloní a vína. Stojí na okraji mandloňového sadu na Hustopečském starém vrchu v nadmořské výšce asi 300 m. Vysoká je 17,4 m, přičemž vyhlídková plošina se nachází ve výšce 12,6 m. Vyprojektovali ji Ing. Antonín Olšina a Ing. Martin Novák. Postavila ji společnost TEPLOTECHNA Ostrava a.s. Hlavní nosné sloupy jsou z modřínového dřeva, podlahy z dubu a další dřevěné části jsou smrkové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…