Hustopeče plánují zavedení kamerového systému

03.03.2017 14:40

Město Hustopeče má jasně dané plány na zvýšení bezpečnosti ve městě, které počítají s postupným zavedením různých bezpečnostních prvků.

Hustopeče plánují zavedení kamerového systému
Foto: Hustopeče
Popisek: Hustopeče

V tomto roce se uvažovalo mezi zbudováním dvou z nich - zavedením zóny 30 a zbudováním kamerového systému. Zóna 30 by mohla být zavedena v některých lokalitách místo tzv. obytné zóny. Přináší například větší bezpečnost pro chodce a cyklisty, reguluje maximální možnou rychlost a zavádí přednost zprava.

Kamerový systém je dlouhodobým záměrem vedení města, protože je důležitý pro posílení bezpečnosti ve veřejném prostoru - centrum města, parkoviště, hřbitov, přechody apod.

Rada města dala nakonec přednost zbudování kamerovému systému, protože se stále zpracovává Generel dopravy a ten může doporučit jiná řešení dopravní situace než je zóna 30.

Proto rada předloží a navrhne ke schválení zastupitelstvu města projekt vybudování kamerového systému. Mapa s umístěním kamer bude k dispozici obyvatelům města k případné diskuzi a připomínkám na webových stránkách města i v Hustopečských listech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…