Infocentrum PID na pražském Hlavním nádraží otevřeno

19.09.2011 21:25

Dnes bylo na pražském Hlavním nádraží otevřeno nové Informační středisko Pražské integrované dopravy. Jedná se o první infocentrum zaměřené na komplexní informace o integrovaném dopravním systému v Praze a okolí. Nové infocentrum provozuje organizace ROPID ve spolupráci s Českými dráhami, a.s. Provozní doba je pondělí až pátek od 8:00 do 19:00 hodin.

Infocentrum PID na pražském Hlavním nádraží otevřeno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

Infocentrum je součástí zákaznického centra Českých drah, kde najdou cestující komplexní servis informací a služeb spojených s cestování vlakem. „Zapojením informací také o městské a příměstské dopravě v Praze a okolí chce město vyplnit významnou mezeru, neboť pražské hlavní nádraží je jedním z nejdůležitějších příjezdových bodů do Prahy a informace o městské dopravě zde dosud citelně chyběly," zdůrazňuje význam infocentra 1. náměstek primátora hl. m. Prahy, Karel Březina.

Důležitou úlohou nově zřízeného infocentra je také poskytovat odpovědi na komplikovanější dotazy ohledně příměstské dopravy (autobusové i železniční) a díky společnému prostoru s ČD centrem lépe provázat informace o městské dopravě a železnici. „Jedná se o první infocentrum provozované organizací ROPID. Bude-li o tyto služby zájem, máme v plánu rozšířit jejich počet do dalších míst, kde je vysoká koncentrace cestujících, přijíždějících zejména z okolí Prahy," přibližuje záměr ROPIDu Pavel Procházka, pověřený jeho řízením.

Poskytované služby Infocentra PID na Hlavním nádraží:

  • komplexní informace o dopravě v Praze a okolí
  • informace o tarifu, aktuálním spojení, výlukách a mimořádnostech včetně železnice
  • informační materiály k dispozici zdarma
  • možnost vytištění jízdních řádů i nalezeného spojení

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…