Informace pro vlastníky kulturních památek v Třeboni

20.09.2015 19:13

Každý rok, zpravidla do konce října, Městský úřad Třeboň, odbor územního plánování a stavebního řádu, přijímá a eviduje žádosti o dotace na rok následující poskytované z Programu regenerace městské památkové rezervace Třeboň.

Informace pro vlastníky kulturních památek v Třeboni
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

Tento program umožňuje vlastníkům (fyzické i právnické osoby, církve a město Třeboň) nemovitých kulturních památek, popř. movitých kulturních památek, které jsou pevně spojené se stavbou (např. oltáře, varhany v kostelech apod.), jež jsou zapsány v Ústředním seznamu kulturních památek a nachází se na území MPR Třeboň, požádat o dotaci. Dotace se vztahuje na obnovu památkové podstaty, např. střešní krytiny, fasády, výměna oken a dveří, statické zajištění objektu, restaurování atd.

Nabídka státní finanční podpory z Programu regenerace je přísně účelová, finanční prostředky musí být použity pouze na úhradu prací zabezpečujících uchování souhrnné památkové hodnoty kulturní památky, nikoliv na modernizaci a jiné úpravy prováděné v zájmu jejího vlastníka a nelze ji použít ani na práce investiční povahy. Tato dotace na obnovu kulturní památky je vázaná na spoluúčast financí vlastníka a podíl města Třeboň. Na základě výše uvedeného informujeme vlastníky nemovitostí, kteří zamýšlí provádět stavební práce na obnově své kulturní památky, aby posoudili svůj záměr realizace a v termínu uvedeném výše podali žádost na MěÚ, odbor územního plánování a stavebního řádu, Třeboň.

Žádost je nutné podat písemně spolu se závazným stanoviskem z hlediska památkové péče, připojit odhad finančních nákladů na obnovu památky a fotografii objektu.

Podrobnější informace Vám rádi poskytneme na odboru územního plánování a stavebního řádu Městského úřadu Třeboň (pí Dvořáková) na telefonním čísle: 384 342 168.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…